iOS 16.5 pravi probleme sa baterijom na iPhone uređajima

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 62 pregleda
3 min. čitanja

Zbog neočekivanog pražnjenja baterije i sporijeg punjenja nakon instalacije iOS 16.5 operativnog sistema usledile su loše reakcije na društvenim mrežama.

- Humanitarna inicijativa -

Apple je nedavno pustio iOS 16.5, veliko ažuriranje za iPhone i umesto da korisnici budu zadovoljni funkcionalnostima koje je donela nova verzija operativnog sistema, reakcija je bila dosta negativna. Problem je taj što iOS 16.5 izaziva probleme sa baterijom na iPhone uređajima, piše Tom’s Guide.

- Marketing -

Među tvitovima smo mogli da pročitamo stvari kao što su “iOS 16.5 je smrtonosan za bateriju”, dok su drugi pisali da nova verzija OS-a smanjuje životni vek baterije, drastično je sporije puni i izuzetno zagreva telefon.

- Marketing -

Šta se zapravo događa i kako rešiti iOS 16.5 problem?

Dobra vest je da je, u većini slučajeva, rešenje zapravo samo malo strpljenja. Koliko god to bilo teško verovati, ignorisanje problema će ga verovatno rešiti.

iOS 16.5 baterija na iPhone 14 Pro Max

To je zato što kada preuzmete novu verziju iOS-a, puno toga se dešava u pozadini. Podaci se optimizuju za novi softver, podešavanja baterije mogu biti promenjena, a aplikacijama su možda potrebne ispravke.

Sve ovo će trošiti vašu bateriju, ali su to privremeni problemi. Nakon nekoliko dana, sistem, a samim tim i baterija bi trebalo da se prilagode promenama, a stvari da se vrate u normalu.

Zapravo, Apple je već objašnjavao ovo korisnicima. “Normalno je da vašim aplikacijama i funkcijama treba i do 48 sati da se prilagode ažuriranju”, napisali su iz kompanije na zvaničnom Twitter nalogu za podršku prošlog proleća.

- Marketing -

Drugim rečima, ne bi trebalo previše da vas brinu reakcije korisnika na društvenim mrežama – ali, možda biste mogli da odložite preuzimanje novog OS-a kada vam telefon neće biti toliko neophodan.

Šta ako i nakon 48 sati, vaš iPhone i dalje ima problema sa baterijom?

Prva stvar koju treba da uradite je da proverite zdravlje baterije vašeg iPhone-a.
Apple kaže da su njihove baterije dizajnirane tako da zadrže do 80% svog kapaciteta nakon 500 ciklusa punjenja kada se koriste u normalnim uslovima. U zemljama u kojima Apple prodaje AppleCare paket, zamena baterije je moguća u garanciji, a nakon toga morate platiti 69-99 dolara ili od 7 do 14,5 hiljada dinara, ako živite u Srbiji.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.