Imate stariji iPhone? Apple vam šalje hitno upozorenje

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 32 pregleda
1 min. čitanja

Mada je nedavno izašao novi operativni sistem iOS 17, Apple nije zanemario one koji ga još nisu preuzeli, ili to ne mogu da učine.

- Humanitarna inicijativa -

Vlasnici starijih uređaja kao što su iPhone 8, iPhone X i svi ostali koji su na tržište stavljeni nakon njih, mogu preuzeti iOS verziju 16.7.1. Ako vaš uređaj još uvek pokreće iOS 16, od presudne je važnosti da što pre preuzmete najnoviju dostupnu verziju, saopštio je Apple.

Iz „jabuke“ su naveli da postoji greška u operativnom sistemu poznata kao „ranjivost nultog dana“, što znači da su hakeri sa njome upoznati i da je koriste, preneo je Miror.

„Napadači bi mogli da ostvare određene privilegije. Apple je upoznat sa izveštajem u kom piše da je moguće da se ta greška koristila sve do izdavanja operativnog sistema iOS 16.6“, saopšteno je iz kompanije.

Pored vlasnika starijih iPhone uređaja, iOS 16.7.1 mogu preuzeti oni koji imaju iPad Pro, treće i svih kasnijih generacija iPad Air, pete i svih kasnijih generacija iPad uerđaja, i pete i svih kasnijih generacija iPada Mini.

Podsetimo, operativni sistem koji pokreće vaš uređaj možete ažurirati tako što ćete ući u „Podešavanja“, a zatim odabrati „Opšte postavke“ pa „Ažuriranje softvera“.

- Marketing -

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.
Ostavi komentar