Apple sprema redizajn Apple Watch-a

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 17 pregleda
2 min. čitanja

Sa svakim novim izdanjem Apple Watch-a, korisnici dobijaju neka (mala) unapređenja, koja često nisu ni vredna spomena. Međutim, izgleda da nas uskoro očekuje jedno potpuno novo izdanje ovog pametnog sata.

- Humanitarna inicijativa -

Naime, postoje indicije da će deseto, jubilarno izdanje ovog sata imati značajne dizajnerske promene. To će biti veliki zaokret u odnosu na dosadašnju praksu, kada je Apple svake godine predstavio uglavnom po jednu promenu – kao što su malo veći ekran, malo brži CPU, neka nova tracking funkcija…

- Marketing -

Prema izveštaju koji je objavio Bloomberg, čelni ljudi Apple-a razmišljaju da se zbog toga odustanu od standardnog godišnjeg objavljivanja nove verzije pametnog sata, jer predstavljene izmene ne privlače korisnike da zamene svoje uređaje. Neko ko ima Apple Watch star nekoliko godina, nema baš mnogo interesa da kupuje novi, jer on ne donosi neka suštinska poboljšanja. Za sada, Apple Watch Series 9 će pratiti taj godišnji ciklus, novih verzija, a doneće nešto brži procesor i prodavaće se u više boja.

- Marketing -

Deseto izdanje, koje će se zvati Apple Watch Series 10 ili Apple Watch X, planirano je za 2024. ili 2025. godinu. To bi bile desetogodišnjice od trenutka kada je Apple Watch prvi put zvanično predstavljen javnosti, ili od trenutka kada se prvi put našao u prodaji. Sa njim, Apple planira da predstavi tanje kućište i nov metod povezivanja narukvice sa satom. Dizajneri razmatraju magnetni način povezivanja, koji će znatno olakšati zamenu narukvica, a obezbediće i prostor za veću bateriju uz smanjenje debljine sata na ruci. Takođe, kompanija radi na razvoju microLED ekrana za buduće Apple Watch modele, mada nije poznato da li će se oni pojaviti na desetom izdanju sata, ili kasnije.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.