Dostupna iOS 16.5 verzija. Ažurirajte svoj iPhone

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 36 pregleda
2 min. čitanja

iOS 16.5 stiže posle više od mesec dana beta testiranja, u novine spadaju drugačije Apple vesti, nove pozadine, ispravke bagova.

- Humanitarna inicijativa -

Verovatno poslednje ažuriranje operativnog sistema pred Apple godišnju konferenciju WWDC je sada dostupno široj javnosti kao iOS 16.5 verzija, iako na sajtu piše da ažuriranje možda neće pokriti kompletno tržište.

- Marketing -

Novina koja se nalazi u ovoj verziji je sportski tab u okviru Apple vesti koji omogućava lakši pristup sportskim pričama, rezultatima, tabelama i informacijama o ligama i timovima koje pratite. Osim njega tu su i kartice za „moj sportski rezultat i raspored“ koje vode direktno na stranice konkretnog meča koji pruža dodatne detalje o sportskom takmičenju.

- Marketing -

Apple iOS 16.5 međukorak do “sedamnaestice”

Rešeni su bagovi koji su eventualno pravili probleme na prethodnim verzijama kao što je nereagovanje Spotlight pretrage i problem gde Podkasti u okviru CarPlay servisa ne učitavaju sadržaj. Sređena su i podešavanja koja mere vreme provedeno za ekranom, u slučaju da vreme nije moglo da se resetuje ili da se sinhronizuje sa ostalim Apple uređajima. 

iOS-16.5

Uz ovo, dodata je nova pozadina za zaključani ekran u bojama LGBT+ organizacije. Međutim, uklonjena je funkcija iz prethodne beta verzije 16.5 koja je omogućavala aplikaciji Siri da pokreće i zaustavlja snimanje ekrana.

Očekuje se da će Apple na WWDC konferenciji predstaviti iOS 17 verziju operativnog sistema, a da će sa ažuriranjem verzije 16 nastaviti tokom leta, prenosi 9to5mac.

Da biste videli da li vam je dostupno ovo ažuriranje i potom ga aktivirali, izaberite „ažuriranje softvera“ koje možete pronaći u okviru opštih podešavanja.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.