Karakteristike iOS 16.5: Sve novo u iOS-u 16.5

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 144 pregleda
3 min. čitanja

Apple je objavio iOS 16.5, peto veliko ažuriranje operativnog sistema iOS 16. iOS 16.5 nije tako značajan kao neka od prethodnih ažuriranja koje smo videli, ali postoje neke važne ispravke grešaka i dodaci funkcija.

- Humanitarna inicijativa -

Ovaj vodič ističe sve nove funkcije u ažuriranju za iOS 16.5.

- Marketing -

Kartica Sport u Apple Nevs

Apple je dodao namensku karticu Sport u Apple Nevs, pružajući ljubiteljima sporta brz pristup pričama, rezultatima, tabeli i drugim informacijama. Korisnici ‌Apple vesti‌ mogu da izaberu svoje omiljene timove i lige da bi dobili personalizovane vesti.

- Marketing -

Dodirom na kartice sa sportskim rezultatom i rasporedom u ‌Apple vestima‌ sada idete direktno na stranice igara koje su popunjene dodatnim informacijama.

Pozadina iz kolekcije Pride

Da bi pratio novi Pride Apple Watch Band 2023 i lice sata, Apple je dizajnirao ekran za zaključavanje Pride Celebration koji je dostupan u ažuriranju za iOS 16.5.

Ispravke grešaka

Postoji veliki broj ispravki grešaka u ažuriranju za iOS 16.5, uključujući ispravke za Spotlight, Screen Time i Podcasts.

  • Rešava problem gde Spotlight može prestati da reaguje
  • Rešava problem gde podkasti u CarPlay-u možda ne učitavaju sadržaj
  • Rešava problem gde podešavanja vremena ekrana mogu da se resetuju ili da se ne sinhronizuju na svim uređajima
  • Bezbednosne ispravke

Prema Apple-ovim dokumentima za bezbednosnu podršku za iOS, ažuriranja za iOS 16.5 i iPadOS 16.5 popravljaju dugačku listu ranjivosti, uključujući tri bezbednosne greške za koje se znalo da su aktivno iskorišćene. Dva od ovih problema su rešena u prethodnim ažuriranjima za iOS 16.4.1 i iPadOS 16.4.1 Rapid Securiti Response i nisu problem ako ste koristili iOS 16.4.1 (a), ali treća ranjivost je i dalje aktivna dok ne instalirate novi softver.

- Marketing -

Bezbednosna greška VebKit-a mogla bi da dozvoli napadaču da izađe iz sandbok-a veb sadržaja, što je problem koji je Apple rešio poboljšanim proverama granica. Apple kaže da je svestan izveštaja da je ovaj problem možda bio aktivno iskorišćen. Druge dve propuste VebKit-a bile su povezane sa obradom zlonamerno kreiranog veb sadržaja koji bi mogao da omogući otkrivanje osetljivih informacija ili izvršenje proizvoljnog koda.

Ažuriranje iOS-a možete inicirati u podešavanjima svog uredjaja, u opciji SettingsGeneralSoftware Update.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.