Hitno ažurirajte iOS i macOS

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 16 pregleda
2 min. čitanja

Apple je danas objavio Rapid Security Response (RSR) ispravke koje su dostupne za iPhone i iPad korisnike koji koriste iOS i iPadOS 16.5.1 ispravke i ažuriranje macOS Ventura 13.4.1.

- Humanitarna inicijativa -

Brze ispravke bezbednosnog odgovora dizajnirane su tako da iOS i macOS korisnicima obezbede bezbednosne ispravke bez potrebe da instaliraju kompletnu softversku ispravku. Današnja ažuriranja rešavaju aktivno iskorišćenu WebKit ranjivost, pa bi bilo dobro da se ažurirate što je pre moguće.

- Marketing -

iOS Security Response 16.5.1 dostupan je putem standardnog mehanizma ažuriranja softvera u aplikaciji za iPhone ili iPad Settings, ali je brzo ažuriranje, koje zahteva samo nekoliko minuta za preuzimanje ispravke, a zatim brzo ponovno pokretanje procesa instalacije. MacOS ispravka se može instalirati putem postavki sistema.

- Marketing -

Kada se instalira ispravka brzog bezbednosnog odgovora, korisnici iOS 16.5.1 i macOS Ventura 13.4.1 će videti ažuriranu verziju softvera, a dodirivanje verzije u odeljku Osnovni podaci o podešavanjima prikazaće informacije o instaliranoj verziji OS-a i ažuriranju brzog bezbednosnog odgovora. Oni koji žele da onemoguće brze bezbednosne odgovore na iPhone telefonu to mogu da urade. Ispravke se takođe mogu onemogućiti na Mac računaru.

Apple testira funkciju Brzog bezbednosnog odgovora od prošle godine, a RSRs je prvi put predstavljen lansiranjem iOS-a 16 i macOS Ventura .

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.