Evo kada se očekuju MacBook Pro novim M2 čipom

Marko
Marko - Urednik 207 pregleda
1 min. čitanja

Manje od godinu dana nakon što su najavljeni 14-inčni i 16-inčni MacBook Pro laptopovi, Apple navodno planira da uređaje nadogradi već ove jeseni.

- Humanitarna inicijativa -

Analitičar Mark Gurman ističe da Apple već radi na M2 verzijama MacBook Pro laptopova od 14 i 16 inča. Prema njegovim navodima, dizajn i karakteristike dva laptopa će u najvećoj meri ostati neizmenjene.

- Marketing -

Apple je tokom prošle godine već redizajnirao liniju, kada su dodati MagSafe punjenje, više portova i veći ekrani. Glavna izmena kod novih modela će biti dodatak M2 verzija aktuelnih M1 Pro i M1 Max čipova.

- Marketing -
MacBook Pro m2

Gurman ističe da će veliki deo fokusa novih čipova biti na performansama grafike. Kada je u pitanju 2022 MacBook Air, grafičke performanse će biti za oko 35 procenata brže, na laptopovima sa 10 GPU jezgara.

Iako se Apple nada da će nove MacBook Pro laptopove predstaviti tokom jedseni ove godine, Gurman ističe da bi ih kompanija mogla odložiti i za proleće 2023. Ovo će zavisiti od situacije u lancu snabdevanja na tržištu.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Marko
Autor: Marko Urednik
Prati:
Malo je reći veliki zaljubljenik u tehnologiju. Apple je njegov stil. Autor i voditelj emisije "Monitoring" na Apple Srbija Podcast-u.