„SIM nije podržan“ – novi iOS 16 bug koji pogađa iPhone 14 korisnike

Apple je priznao još jedan iOS 16 bag koji utiče na kupce iPhone-a 14, ovog puta vezanog za mobilne podatke i podršku za SIM karticu.

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 56 pregleda
2 min. čitanja

U dopisu koji je video MacRumors, Apple priznaje da neki korisnici iPhone-a 14 , iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max možda vide na svom uređaju poruku na kojoj piše „SIM not Supported“. Nakon prikazivanja iskačuće poruke, iPhone može u potpunosti da se zamrzne, navodi se u dopisu. Apple kaže da „istražuje“ problem i napominje da to nije hardverski problem, dodajući napomenu da vlasnici ovih uređaja treba da budu u toku sa najnovijim verzijama iOS-a.

- Humanitarna inicijativa -

U međuvremenu, dok je istraga u toku, Apple savetuje kupcima da sačekaju nekoliko minuta da vide da li će poruka nestati. Ako se to ne uradi, kupci ne bi trebalo da pokušavaju da vrate uređaj u prethodno stanje, naglašava Apple u dopisu. Umesto toga, kupci bi trebalo da se obrate Apple prodavnici ili ovlašćenom prodavcu Apple proizvoda i usluga, gde se može podneti zahtev za tehničku pomoć, a problem će biti rešen.

- Marketing -

Ovo nije prvi put da je Apple priznao bag za svoje najnovije iPhone uređaje. U danima i nedeljama nakon njegovog lansiranja, iPhone 14 je imao nekoliko problema, uključujući probleme sa aktiviranjem uređaja i vibracijama kamere. Oba problema su rešena u narednim iOS 16 ispravkama. Apple trenutno testira iOS 16.1 sa programerima i javnim beta testerima, a lansiranje se očekuje krajem ovog meseca.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.