Rešen problem sa kamerom na iPhone 14

Marko
Marko - Urednik 70 pregleda
1 min. čitanja

Nakon najave da će ažuriranje koje treba da sredi problem sa kamerom stići sledeće nedelje, Apple je izgleda požurio s tim.

- Humanitarna inicijativa -

Apple je nedavno predstavio svoju najnoviju liniju iPhone-a i operativnog sistema, a korisnici su ubrzo pronašli nekoliko iritantnih bagova. Dobra vest je da je tehnološki gigant brzo pronašao rešenje kako bi rešio probleme i sada ih je objavio u iOS 16.0.2. verziji operativnog sistema.

- Marketing -

Jedan od problema koje ažuriranje rešava je bizaran bag gde glavno sočivo zadnje kamere nekontrolisano vibrira u aplikacijama sa funkcijom kamere, kao što su Snapchat, TikTok i Instagram, zbog čega mnogi od njih ne mogu da snime video direktno u ovim aplikacijama.

- Marketing -

Kompanija nije rekla šta je bio razlog iza ovog baga, ali je moguće da se aplikacije nisu dobro poklopile sa sistemom optičke stabilizacije slike uređaja, što je izazivalo nekontrolisano vibriranje.

Glavno sočivo na iPhone 14 Pro modelima ima optičku stabilizaciju slike „druge generacije“ sa pomakom senzora i moguće je da stabilizator to radi zbog softverske greške, ali ovo je samo nagađanje.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Marko
Autor: Marko Urednik
Prati:
Malo je reći veliki zaljubljenik u tehnologiju. Apple je njegov stil. Autor i voditelj emisije "Monitoring" na Apple Srbija Podcast-u.