iPhone 14 Pro će imati 6GB bržeg RAM-a

Na iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max imaće 6GB RAM-a novijeg tipa, saznaje Apple Srbija.

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 118 pregleda
2 min. čitanja

U izveštaju se tvrdi da će PRO modeli predstojeće iPhone verzije imati 6GB LPDDR5 RAM memorije, brži i efikasniji tip memorije u poređenju sa trenutnim standardima.

- Humanitarna inicijativa -

Aktuelni iPhone uređaji imaju LPDDR4X, a očekuje se da će to i dalje biti slučaj za standardne iPhone 14 modele.

- Marketing -

Za razliku od iPhone 13 serije, koja počinje sa 4GB memorije, svi modeli iPhone 14 serije imaće 6GB RAM-a. LPDDR5 memorija na PRO iPhone modelima značiće bolje i energetski efikasnije performanse u poređenju sa standardnim modelima. U zavisnosti od tipa uređaja iz serije iPhone 14, to će izgledati ovako:

- Marketing -
  • iPhone 14: 6GB (LPDDR4X)
  • iPhone 14 Max: 6GB (LPDDR4X)
  • iPhone 14 Pro: 6GB (LPDDR5)
  • iPhone 14 Pro Max: 6GB (LPDDR5)

Napuštajući dosadašnju praksu, imali smo priliku da čitamo prethodnih meseci da će samo PRO verzije iPhone 14 modema posedovati novi „A16“ čip. Apple analitičar Ming-Chi Kuo prvi je u martu izveštavao o novijim standardima memorije, pored toga što je rekao da će standardni iPhone 14 modeli zadržati A15 čip.

Deli nas još samo oko dva meseca od tradicionalnog jesenjeg događaja na kome će biti predstavljen novi iPhone model. Za nove iPhone uređaje se šuška da će biti prikazano nekoliko novih funkcija i promena, od značajno unapređenih kamera, do potencijalne nove ljubičaste boje, hole-punch i pill-shaped notch zamene i još mnogo toga.

Ostaje nam samo da sa nestrpljenjem čekamo septembar.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.