Apple povlači opciju za nadogradnju na HomeKit?

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 28 pregleda
2 min. čitanja

Apple je očigledno uklonio opciju za nadogradnju na novu HomeKit arhitekturu na uređajima koji koriste iOS 16.2. Promena prati više izveštaja o problemima i problemima sa aplikacijom Home nakon instaliranja nadogradnje.

- Humanitarna inicijativa -

Nova arhitektura aplikacije Home bila je jedna od ključnih karakteristika iOS-a 16.2, a Apple je tvrdio da bi nadogradnja bila „pouzdanija i efikasnija“. Sada, MacRumors je otkrio da aplikacija Home u iOS-u 16.2 više ne nudi opciju nadogradnje na novu arhitekturu u okviru postavki aplikacije Home.

- Marketing -

Nova arhitektura je prvi put predstavljena u iOS 16.2 beta još u oktobru kao opciona nadogradnja pre javnog objavljivanja iOS 16.2 13. decembra. I beta i javno izdanje zahtevali su Apple uređaji prijavljeni na iCloud da bi koristili najnovije verzije iOS-a, macOS-a i tvOS-a. Nadogradnja se ne dešava automatski kada je iOS 16.2 instaliran na telefonu, već zahteva ručni proces preko aplikacije Home.

- Marketing -

Korisnici Reddita koji su preuzeli opcionu nadogradnju pre njenog uklanjanja prijavili su probleme kao što je aplikacija koja pokreće druge članove sa Home naloga i ne može da ih ponovo doda. Korisnici na MacRumors forumu su prijavili da ne mogu da pozovu korisnike da dele Home, HomeKit‌ uređaji su zaglavljeni i prikazuju status „ažuriranja“, a neki dodaci u potpunosti nestaju iz aplikacije Home. Korisnici koji su već izvršili nadogradnju ne mogu da se vrate na prethodnu verziju aplikacije.

Apple nije dao izjavu o tome zašto je nadogradnja povučena ili kada bismo mogli očekivati da se vrati.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.