Apple sprema gomilu novih uređaja za ovu jesen

Od novih iPhonea, preko novog sata, pa sve do novog zvučnika, ovo su novi uređaji koje će Apple (verovatno) predstaviti na ovogodišnjem jesenjem događaju.

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 87 pregleda
3 min. čitanja

Apple će ove jeseni, piše Mark Gurman iz Bloomberga, predstaviti velik broj proizvoda na čelu sa iPhoneom 14, a pratiće ga novi iPad, Apple Watch, nadograđeni Mac modeli, slušalice AirPods Pro, novi HomePod i konačno – novi Apple TV.

- Humanitarna inicijativa -

Iako je Apple već najavio dva nova Maca sa M2 procesorima, Gurman kaže da će se novi čip i njegove varijacije pronaći u drugim uređajima, uključujući M2 Mac mini, M2 Pro Mac mini, M2 Pro / M2 Max MacBook Pro uređajima od 14 i 16 inča i Mac Pro uređajima sa M2 Ultra i M2 Extreme procesorom. U priči je i dugo najavljivani uređaj za proširenu realnost koji će koristiti čip M2.

- Marketing -

Što se iPhone 14 serije tiče, ona stiže ove jeseni, imaće Pro i Pro Max modele sa A16 čipom, kao i always-on ekranom, što znači da će standardni iPhone 14 i dalje koristiti A15. Skuplji modeli će navodno dobiti senzor kamere od 48MP, novi izrez za FaceID i izrez za selfi kameru. Gurman kaže da će iPhone 14 doći u verzijama od 6.1 i 6.7 inča.

- Marketing -

Što se tableta tiče, Gurman ističe da će Apple objaviti iPad Pro modele opremljene M2 čipom od 11 i 12.9 inča koje će kompanija predstaviti tokom sledeće godine ili godinu kasnije.

Kompanija će navodno predstaviti čak tri Apple Watcha: očekivanu Seriju 8, novi SE i ‘otporniji’ model za ‘ekstremne sportove’. Gurman navodi da će novi sat raditi jednako brzo kao prošli uz dodatak pojačanog S8 procesora. Poboljšane performanse možemo očekivati tek sledeće godine.

Gurman kaže i da će kompanija predstaviti novi Apple TV sa A14 čipom i više RAM-a. Nov uređaj će imati ‘poboljšane performanse za gejming’ koje će doći sa tvOS 16 softverom.

U priči je također novi HomePod koji će stići tek sledeće godine. Ako je verovati glasinama, zvučnik će biti slične veličine i imaće slične performanse kao originalni HomePod iz 2018. Uređaj će imati S8 čip, poboljšani ekran i navodnu podršku za višestruki dodir.

- Marketing -

Za kraj, tu su i nove slušalice AirPods Pro, koje će doći s novim čipom i poboljšanim zvukom.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
SOURCES: B92
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.