Kako utišati alarm na iPhone-u člana porodice koristeći svoj iPhone

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 90 pregleda
2 min. čitanja

Ako živite u porodičnom domaćinstvu, postoji velika šansa da vas u nekoj fazi uznemiri nečiji alarm koji se aktivira na njihovom iPhone-u.

- Humanitarna inicijativa -

Ako je njihov telefon van vašeg dosega i niko drugi se ne trudi da isključi alarm, smetnja može brzo da postane iritantna, ali ako je vaš sopstveni ‌iPhone‌ ili iPad u blizini, postoji zgodan trik koji možete koristiti da utišate alarm bez toga da morate ustati i prošetati do telefona koji uporno zvoni.

- Marketing -

Sledeći put kada čujete da se alarm aktivira na ‌iPhone-u‌ člana porodice, a vaš sopstveni ‌iPhone‌ ili ‌iPad‌ je u dometu, jednostavno recite „Hej Siri, isključi alarm na Aninom ‌iPhone‌‌ (ili ime onoga čiji je iPhone) .

- Marketing -

‌Siri‌ će od vas tražiti da potvrdite da želite da zaustavite alarm koji se pali na ‌iPhone-u‌ osobe, na šta možete da odgovorite sa „Da” ili „Ne” ili možete da dodirnete iste dve opcije na ekranu. Ako je sve u redu, alarm će se odmah ugasiti.

Imajte na umu da ova funkcija funkcioniše samo ako je predmetni iPhone čiji alarm je previše dosadan,‌ u vlasništvu osobe uključene u vašu grupu za porodično deljenje i ta osoba se identifikuje u Famili Sharing sa imenom koje koristite u zahtevu za ‌Siri‌.

Na kraju, još jedan bitan uslov je, da su oba uređaja povezana na istu Wi-Fi mrežu.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.