Kako upravljati obaveštenjima u iOS 15 i iPadOS 15

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 70 pregleda
2 min. čitanja

Apple sada još lakše upravlja Vašim obaveštenjima na operativnim sistemima iOS 15 i iPadOS 15, omogućavajući Vam da odaberete kada – i gde želite da vidite sva obaveštenja ili samo pojedinačna obaveštenja.

- Humanitarna inicijativa -

Iako nema sumnje da obaveštenja mogu biti korisna, previše prikazanih obaveštenja u isto vreme, može biti veoma frustrirajuće. Zahvaljujući novim ispravkama uvedenim u iOS 15 i iPadOS 15, sada možete da smanjite i upravljate količinom primljenih obaveštenja i nujihovim rasporedom za prikaz.

- Marketing -

Pokazaćemo Vam kako da promenite stilove upozorenja, podesite rezime obaveštenja i kako da kontrolišete postavke grupnog obaveštavanja.

- Marketing -

Promena stila upozorenja Vam omogućava da izaberete željenu vrstu obaveštenja – bilo da se radi o zaključanom ekranu ili centru za obaveštenja. Ove funkcije rade na isti način kao i u prethodnim verzijama iOS-a i iPadOS-a.

Promena stilova upozorenja

 1. Otvori postavke
 2. Tapnite na obaveštenja
 3. okviru Obaveštenja odaberite koji stil obaveštenja želite.

Važno: Imajte na umu da možete izabrati da ukljite vremenski zakazana obaveštenja, što može prouzrokovati da zbog vremenski zakazanog obaveštenja ili podešenog Fokus-a, preskočite veoma važna obaveštenja, iako Vam je uređaj u potpunosti uključen i nije mutiran.

Ako želite da vas rutinski podsete da proveravate obaveštenja bez prijema svakog od njih, rezime obaveštenja je funkcija za vas. Ova nova funkcija vam omogućava da planirate kada se obaveštenja isporučuju na zaključani ekran, što može biti korisno ako odvojite određeno doba dana za odgovor na obaveštenja.

Podešavanje rasporeda za obaveštenja

 1. Otvori postavke
 2. Tapnite na obaveštenja
 3. Dodirnite planirani rezime
 4. Prebaci planirani rezime dana
 5. okviru Aplikacije u rezimeu izaberite sve aplikacije koje želite da uključite u rezime
 6. okviru Raspored dodirnite dugme Dodaj da biste dodali novi raspored.
 7. Uklanjanje rasporeda dodirivanje dugmeta „Ukloni“

Takođe možete da promenite način grupisanja obaveštenja prilikom isporuke na početnom ekranu. Ako se primeni automatsko grupisanje, sva obaveštenja iz određene aplikacije biće grupisana po organizaciji i definiciji kriterijuma, kao što su tema ili nit. Ako se grupišu po aplikaciji, grupišu se sva obaveštenja za određenu aplikaciju.

- Marketing -

Promena postavki grupnog obaveštavanja

 1. Otvori postavke
 2. Izaberite aplikaciju koju želite da grupišete
 3. Tapnite na grupisanje obaveštenja
 4. Izbor opcije „Automatski“, „Po aplikaciji“ ili „Isključeno“
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.