Kako pauzirati i nastaviti video snimanje na iPhone ili iPad uređaju

Avatar
159 pregleda
5 min. čitanja

Želite li pauzirati video snimanje bez kreiranja novog video fajla? Evo nekoliko rešenja koja možete koristiti. Jedna od mnogih stvari koje korisnici iPhone-a i iPad-a vole na svojim uređajima je kvalitet videa. Noviji modeli su u rangu sa nekim profesionalnim alatima za snimanje filmova. Videćete mnogo video zapisa kreatora sadržaja na web-lokacijama poput YouTube-a koje će snimiti puki iPhone.

- Humanitarna inicijativa -

Iako su iPhone uređaji sjajni alati za snimanje filmova, jedna velika mana je to što im nedostaje mogućnost pauziranja i nastavljanja video zapisa po želji. Međutim, možete zaobići ovo ograničenje preuzimanjem aplikacija trećih strana ili korištenjem drugih iPhone funkcija, poput projekcije slajdova fotografija. U nastavku ćemo vam pokazati kako koristiti svako od tih rešenja.

- Marketing -

Kako koristiti PauseCam za pauziranje snimanja videa na iPhone-u

Mogućnost pauziranja i nastavka snimanja video zapisa u bilo kojem trenutku omogućava vam da snimite mnogo različitih scena u jednom kontinuiranom videu. Takođe je korisno kada trebate da snimite određeni snimak, ali ne želite da gubite previše prostora za skladištenje tako što ćete nastaviti da snimate neke detalje koje biste preskočili.

- Marketing -

Od 2022., mogućnost pauziranja i nastavka snimanja tokom snimanja videa i dalje je nedostupna na iPhone uređajima. Snimanje možete pauzirati samo pritiskom na dugme za zaustavljanje da biste potpuno zaustavili snimanje i započeli novo – tako naporan zadatak. Iako Apple još nije dodao ovu funkciju sledećim ažuriranjima, možete isprobati aplikacije trećih strana koje će vam u međuvremenu pomoći u rešavanju problema. Iako postoje druge dostupne aplikacije za ovu svrhu, mi ćemo se fokusirati na aplikaciju pod nazivom PauseCam.

PauseCam je popularna aplikacija za snimanje videa za korisnike iPhone uređaja koji traže način da pauziraju i nastave snimanje videa na svojim uređajima. Imajte na umu da kvalitet videa može biti manji nego ako ćete koristiti aplikaciju Kamera na iPhone-u za snimanje video zapisa. Budući da je ovo aplikacija treće strane, verovatno ćete videti mnogo oglasa—osim ako ne odlučite kupiti nadogradnju koja uklanja sve one umesto vas.

Ako ste spremni da krenete, evo šta trebate učiniti:

1. Preuzmite PauseCam iz App Store-a.
2. Otvorite aplikaciju, zatim dodirnite Omogući kameru i Omogući mikrofon i sledite upute na ekranu kako biste joj omogućili pristup mikrofonu i kameri vašeg uređaja.
3. Započnite snimanje dodirom na veliko, crveno dugme za snimanje.
4. Dodirnite dugme za pauzu na dnu ekrana da pauzirate snimanje u bilo kom trenutku. Kada završite, dodirnite ikonu kvačice u gornjem desnom uglu da potpuno zaustavite snimanje.
5. Biće vam prikazan pregled vašeg video zapisa. Dodirnite dugme za deljenje i od vas će se tražiti da odaberete kvalitet videa. Aplikacija dozvoljava samo niže kvalitete za korisnike na besplatnom planu. Za otključavanje srednjih, visokih i originalnih kvaliteta videa potrebna je kupovina u aplikaciji od 1,99 USD.
6. Odaberite kako želite da sačuvate svoj video fajl—tapnite na fotografije da ga sačuvate u biblioteci ili Više da vidite druge opcije. Takođe možete odabrati da ga podelite direktno na YouTube ili Instagram.

- Marketing -

Aplikacija ima i druge korisne funkcije. Možete otpremati video zapise iz svoje biblioteke fotografija i uređivati ​​ih pomoću alata za rezanje ili obrezivanje u aplikaciji. PauseCam takođe ima filtere koje možete koristiti. I podržava različite web stranice društvenih medija, kao što su YouTube, Facebook, Instagram i usluge u oblaku kao što su Evernote i Dropbox, za jednostavno postavljanje i preuzimanje.

Alternativne metode za pauziranje snimanja videa na iPhone-u

Osim PauseCam-a, možete koristiti i druge aplikacije kao što su VideoCam+ ili ProMovie Recorder. Međutim, ako ne želite da preuzimate aplikacije trećih strana, možete snimiti zasebne video klipove i spojiti ih u jedan video koristeći iMovie.

Alternativno, transformišite ove isečke u prilagođene uspomene na svom iPhone uređaju.

iPhone uređaji su prešli dug put i usvojili mnoge funkcije od prvog izdanja. Međutim, iz bilo kojeg razloga, oni još uvek nemaju osnovnu funkcionalnost koja vam omogućava da pauzirate video snimanje i vratite se tamo gde ste stali bez kreiranja dva odvojena fajla. Dok se to ne dogodi, moraćemo se osloniti na aplikacije trećih strana kao što je PauseCam. Ali ono što moramo priznati jeste da iPhone pravi najkvalitetnije fotografije i video zapise.

Za buduća dešavanja iz sveta Apple-a nas zapratite na portalu iStyler.net kao i na community.istyler.net ili na društvenim mrežama FacebookInstagramtwitter kao i na youtube.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Podeli naslov