iPhone Batery

Kako da vas Siri obavesti o stanju baterije?

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 36 pregleda
3 min. čitanja

Ukoliko želite da izbegnete one situacije da Vam se baterija isprazni pre nego što to primetite i na vreme priključite svoj uređaj na punjač, to možete učiniti tako što ćete angažovati Sitri da Vam u tome pomogne. Evo i kako.

- Humanitarna inicijativa -

Na iPhone uređajima, kad god se dostigne nivo baterije od 20%, iOS pokreće odzivnik na ekranu sugerišući da uključite Režim niskog napajanja. Ali ako je ekran isključen, ili se desi da neko vreme budete odsutni sa svog iPhone uređaja, lako je propustiti ovo vizuelno obaveštenje. Jedno od rešenja je da vas Siri usmeno upozori da vam je baterija na izmaku.

- Marketing -

U nastavku Vam opisujemo kako da podesite jednostavnu automatizaciju pomoću aplikacije „Prečice“ koja će uraditi upravo to. Kada nivo baterije dostigne procenat po vašem izboru, Siri će reći šta god želite da čujete da biste bili upozoreni na ovu činjenicu.

- Marketing -

Odlična stvar kod ovog metoda je što možete biti upozoreni kada se dostigne određeni procenat baterije, a radi čak i ako je vaš iPhone podešen na „mute“ odnosno tihi režim rada, tako da nikada nećete ostati bez informacije da je Vaša baterija na izmaku.

  • Pokrenite aplikaciju Prečice na iPhone uređaju .
  • Dodirnite karticu Automatizacija na dnu ekrana, a zatim dodirnite dugme + u gornjem desnom uglu.
  • Dodirnite Kreiraj ličnu automatizaciju.
  • Pomerite se nadole i odaberite stavku Nivo baterije.
  • Dodirnite Falls Below 50% i koristite klizač da biste promenili nivo baterije na kojem želite da budete obavešteni, a zatim dodirnite Dugme Dalje.
  • Dodirnite Dodaj radnju, a zatim otkucajte „Govori“ na traci za pretragu na vrhu iskačuće kartice.
  • Dodirnite Izgovori tekst.
  • Dodirnite razmak u polju Za unos govora gde piše „Tekst“, a zatim unesite šta želite da Siri kaže, a zatim dodirnite „Dalje“. (Ako dodirnete plavi ševron koji se pojavljuje, možete da podesite i neke Promenljive Siri glasa kao što su pitch i rate.)
  • Dodirnite simbol Reprodukcija u donjem desnom uglu da biste čuli Siri kako izgovara vašu frazu, a zatim dodirnite dugme Dalje ako ste zadovoljni njome.
  • Na poslednjem ekranu, preklopite dugme Pitaj pre pokretanja, dodirnite „Ne pitaj“ da biste potvrdili izbor u iskačućem ekranu, a zatim dodirnite Gotovo.

To je sve. Još jedna uredna stvar u vezi sa ovom vrstom automatizacije je da izborom Uspona iznad 50% (korak 5) možete dobiti i verbalna upozorenja o tome kada vam je nivo baterije dovoljno napunjen, što je odlično ako ne želite uvek da čekate da baterija vašeg ajfona dostigne 100%.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.