Siri

Kako da rešite problem sa Siri? Moguća rešenja

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 43 pregleda
9 min. čitanja

Kako da rešite problem sa Siri koji ne radi, ne reaguje pravilno na vaš Apple uređaj?
Dok su se mnogi vlasnici iPhone-a radovali ažuriranju iOS-a 12, neki se žale da su se suočili sa raznim problemima nakon što su instalirali najnoviju verziju iOS-a na svoje uređaje. Jedan od prijavljenih problema nakon ažuriranja je Siri, koja iznenada prestaje da radi na telefonu.

- Humanitarna inicijativa -

Drugi kažu da Siri ne čuje njihove glasove jer se talasasta linija ne pomera dok pričaju. Ukratko, novo ažuriranje iOS-a čini Siri gluvim.

- Marketing -

Osim loših ažuriranja, postoje i drugi faktori koji mogu učiniti da se takve stvari dogode Siri. U ovom kontekstu, pozabavićemo se relevantnim problemom sa Siri koja nije povezan sa greškom pri ažuriranju iOS-a. Što se tiče greške u iOS-u o kojoj Apple ćuti godinama, izgleda da pomoći nema. I sami smo bili žrtve te greške na modelu XS, koja nije ispravljena ni satima provedenim sa Apple podrškom.

- Marketing -

Čitajte dalje da biste saznali šta da radite kad god naiđete na problem gde Siri na iPhone-u iznenada prestane da radi ili ne reaguje pravilno na vaše komande za glasovni unos.

Kako mogu da rešim problem sa Siri koja ne radi ispravno?

Pre nego što počnete da rešavate probleme, pokušajte da podesite jačinu zvuka na vašem iPhone-u. Ovo osigurava da i vi i Siri jasno čujete i razumete jedno drugo. Možete povećati jačinu zvuka preko kontrolnog centra, menija podešavanja ili pomoću fizičkog tastera za pojačavanje jačine zvuka sa strane iPhone-a.

Problem Siri
Foto: Kako uključiti i isključiti Siri

Prvo rešenje: isključite i ponovo uključite Siri.

Kao i svaka druga funkcija, Siri takođe može da „poludi“ u nekom trenutku 🙂 . A onda Siri pokazuje neobične simptome ili ono najgore – prestane da radi. Obično su krive slučajne greške, ako ne i manji sistem oštećenja podataka na telefonu. Da biste ovo rešili, ponovo pokrenite Siri na sledeći način:

 • Otvorite podešavanja aplikacije.
 • Opcija General.
 • dodirnite Siri.
 • Ako je Siri već uključena, isključite ga na nekoliko sekundi, a zatim je ponovo uključite.
 • Ponovo pokrenite / soft resetujte svoj iPhone i pokušajte da pokrenete Siri na svom iPhone uređaju, razgovarajte s njim jasno i uverite se da vas već razume. Ako i dalje ne reaguje kako treba, samo napred i pokušajte sa drugim mogućim rešenjima.

Rešenje 2: Proverite i upravljajte internet vezom na vašem iPhone

Siri neće moći da odgovori na glasovne komande koje zahtevaju mrežne usluge ili pristup internetu ako vaš uređaj uopšte nema internet vezu. Ako vaš telefon ima problema sa Wi-Fi internetom, pokušajte da se povežete preko mobilnih podataka.

- Marketing -

Da biste to uradili, idite na Podešavanja-> Cellular-> Mobilni podaci, a zatim dodirnite prekidač da biste omogućili funkciju.
Takođe možete da podesite svoj uređaj da izabere 4G, idite na Opcije mreže za mobilne podatke-> Glas i podaci-> zatim izaberite 4G iz menija sa opcijama. Ako Siri ne radi kada koristite mobilnu vezu za prenos podataka, pređite na Wi-Fi mrežu.

Da biste promenili ovo podešavanje, idite na Podešavanja-> Wi-Fi da biste omogućili funkciju i povezali se na željenu Wi-Fi mrežu.
Zatim pokušajte ponovo da razgovarate sa Siri i vidite da li vas već razume.

Treće rešenje: pokušajte da koristite Siri sa slušalicama ili promenite jezik za Siri.

Glavni uzrok problema može biti uključeni mikrofon ili ugrađeni zvučnik vašeg iPhone uređaja. Siri verovatno neće moći da obradi vaše glasovne komande jer zvučnik ili mikrofon ne rade. Da biste ovo isključili, pokušajte da koristite slušalice dok razgovarate sa Sirijom. Ako Siri uspe da razume i pravilno izvrši glasovne komande preko slušalica, to je najverovatnije hardverski problem. Mikrofon ili zvučnik su prljavi ili, što je najgore, oštećeni.

Da biste bili sigurni da jezik nije uzrok, pokušajte da podesite ili promenite jezik za Siri.

Da biste to uradili, idite na Podešavanja-> Opšte-> Siri-> Jezici, a zatim promenite jezik na onaj koji želite da koristite. Zatim pokušajte ponovo da razgovarate sa Siri koristeći novi jezik koji odaberete. Ako sada može da vas razume, onda je problem rešen i dobro je da se krene. U suprotnom, nastavite sa rešavanjem problema.

Rešenje 4: Resetujte sva podešavanja na vašem iPhone.

Siri problem
Foto: Master Reset iPhone uređaja. Vraćanje na početne vrednosti

Resetovanje svih podešavanja na vašem telefonu može potencijalno da reši problem ako su netačna podešavanja ili netačne opcije povezane sa njim. Ovo može biti glavni uzrok ako slučajno prilagodite podešavanja iPhone-a pre nego što Siri prestane da radi ili ode. Možda postoje neke opcije koje ste omogućili, a ne bi trebalo da budu omogućene. Evo šta možete da probate:

 • Otvorite podešavanja aplikacije sa početne stranice.
 • Opcija General.
 • Pomerite se nadole i dodirnite Resetuj.
 • Izaberite Opozovi sve postavke iz podrazumevanih opcija. Ovo će obrisati prilagođena podešavanja na vašem telefonu, a zatim vratiti originalnu konfiguraciju i podrazumevane vrednosti.
 • Ako se to od vas zatraži, unesite zaporku uređaja za nastavak.
 • Zatim dodirnite opciju za potvrdu Poništite sve postavke.

Sačekajte da iPhone završi resetovanje i izbrišite sva prilagođena podešavanja. Kada se ovo poništi, ponovo će se pokrenuti. Čim se sistem pokrene, počnite da omogućavate neophodne funkcije, uključujući Wi-Fi, da se ponovo povežete na Internet i ponovo pokrenete svoj iPhone.

Rešenje 5: Resetujte i vratite svoj iPhone na fabrički podrazumevana podešavanja (master reset).

Jedna od poslednjih opcija bi bila vraćanje fabričkih podataka ili glavno resetovanje. Ovo resetovanje je obično potrebno kada su u pitanju uporni simptomi koji uzrokuju složene sistemske greške na telefonu. Moguće je da Siri prolazi kroz neke velike koruptivne podatke i da više ne može da radi kako je planirano. U tom slučaju nemate drugog izbora osim da izbrišete sve sa uređaja i zatim ga postavite kao novo. Sve greške i oštećeni podaci koji su možda sprečili Siri da radi ispravno treba da se izbrišu.

Da biste vratili fabrička podešavanja preko menija podešavanja, idite na podešavanja> Opšte> Reset> Izbriši sav sadržaj i podešavanja> Unesite svoju lozinku> dodirnite Izbriši iPhone.

Da biste vratili fabrička podešavanja preko iTunes-a, moraćete da povežete svoj iPhone sa računarom preko lighting kabla, sačekate da iTunes prepozna, a zatim sledite podrazumevane komande da biste resetovali i vratili svoj iPhone koristeći iTunes.

Druge opcije

Ako fabričko resetovanje i dalje ne uspe da reši problem, sledeća opcija koju biste pokušali da izvršite bila bi da vratite iOS preko režima oporavka ili DFU režima. Obe ove metode se implementiraju preko iTunes-a, pa se uverite da je vaš računar spreman za to. Korak po korak, korak po korak o tome kako da izvršite vraćanje u režim oporavka ili vraćanje u režim DFU na iPhone možete pronaći u odeljku Uputstva na ovoj veb lokaciji. Za više informacija posetite stranicu za rešavanje problema iPhone .

Za druge opcije i naprednija rešenja, možete preneti problem na Apple podršku. Obavestite ih šta se tačno dogodilo i kako na kraju niste uspešli da omogućite da Siri prestane sa štrajkom i ponovo krene da radi. Kao što smo rekli na samom početku, sumnjamo da će i sama podrška rešiti ovaj problem, ali uvek vredi bar pokušati.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.