Automatsko podešavanje uređaja

Kako da podesite svoj novi iPhone ili iPad pomoću automatskog podešavanja

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 92 pregleda
3 min. čitanja

Ako ste za, recimo, za Božić dobili novi iPhone ili iPad i već imate bar jedan iOS uređaj koji koristi iOS 11, podešavanje novog uređaja je jednostavno i brzo uz automatsko podešavanje.

- Humanitarna inicijativa -

Uvedeno u iOS 11, automatsko podešavanje pojednostavljuje proces podešavanja za nove iPhone i iPad uređaje, prenoseći informacije preko Apple ID, kao što su, pristupna lozinka vaše ViFi mreže, trenutna podešavanja uređaja i vaš iCloud ključ.

- Marketing -

Automatsko podešavanje je predviđeno da se koristi zajedno sa vraćanjem rezervne kopije iz iCloud-a, jer i pored činjenice da prenosi mnoga podešavanja, ne nudi potpuni prenos sadržaja sa uređaja na uređaj. Kada kupite novi uređaj, automatsko podešavanje će se automatski uključiti, ali treba slediti nekoliko koraka da bi ste baš sve preneli:

- Marketing -
appleautomaticsetup
  • Uključite svoj novi uređaj i dođite do menija u kojem se od vas traži da odaberete jezik.
  • Nakon što odaberete jezik, videćete upit „Podesite svoj iPhone (ili iPad)“.
  • Kada se ovo pojavi, postavite svoj postojeći iOS uređaj blizu novog uređaja da biste pokrenuli automatsko podešavanje.
  • Vaš postojeći uređaj će prikazati iskačući prozor koji vas obaveštava da možete da koristite automatsko podešavanje. Dodirnite „Nastavi“ da biste započeli.
  • Slika za uparivanje u stilu Apple Watch-a će se pojaviti na novom uređaju i biće vam naloženo da je skenirate kamerom na postojećem uređaju.
  • U oblasti sa pristojnim osvetljenjem, držite kameru postojećeg uređaja preko slike na novom uređaju da biste ih uparili.
  • Unesite šifru sa postojećeg uređaja na novom uređaju.
  • Svi vaši podaci će početi da se prenose na novi uređaj.

Kada se završi prvih nekoliko koraka automatskog podešavanja, vaš iPhone ili iPad će vas provesti kroz podešavanje Touch ID-a/Face ID-a, Siri i Apple Pay-a, što su zasebni koraci.

Dodatna funkcija „Ekspresne postavke“ koja sledi nakon automatskog podešavanja je dizajnirana da dodatno ubrza aktivaciju novog uređaja. Ekspresno podešavanje automatski omogućava Find My iPhone, usluge lokacije i analitiku, pa ako ne želite da ove funkcije budu uključene, obavezno dodirnite „Prilagodi podešavanja“ da biste ih promenili.

Kada prenesete sva podešavanja pomoću automatskog podešavanja, možete da vratite iz iCloud rezervne kopije da biste preneli sve svoje aplikacije. Međutim, ako želite da podesite uređaj kao nov bez preuzimanja celog starog sadržaja, završili ste kada se završi automatsko podešavanje.

Ako nemate iOS uređaj koji koristi iOS 11, moraćete da prođete kroz tradicionalniji proces podešavanja. Koraci su veoma slični automatskom podešavanju, ali umesto da izaberete postojeći uređaj nakon podešavanja jezika, moraćete ručno da unesete podatke kao što su vaš Apple ID i vaša WiFi lozinka.

- Marketing -

Ukoliko želite da vidite kako ovo izgleda u praksi, sledi video. Uživajte.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.