Apple watch battery

Kako da baterija Apple watch-a traje duže

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 55 pregleda
6 min. čitanja

Ako imate problema sa sposobnošću da baterija Vašeg Apple Watch izdrži tokom dana, imamo koristan vodič koji vam može pokazati kako da produžite vek trajanja baterije Apple Watch-a.

- Humanitarna inicijativa -

Znamo da je neizbežna situacija da ponekad Vaš Watch ostane bez baterije i pre nego što se vratite do punjača i napunite ga. Prosto, ili Vam je dan bio duži nego što je to obično ili ste se vanredno zadržali sa prijateljima, ali desilo se.

- Marketing -

Međutim, ako uočite da Vam učestalo ponestaje baterija pre nego što krenete kući u nekim redovnim okolnostima, to znači da se baterija značajno prazni iz nekog razloga. Postoji nekoliko načina na koje možete da obezbedite dodatno trajanje baterije iz svog Apple Watch-a, a istyler.net je tu da Vam pokaže kako da to uradite.

- Marketing -

Ažuriraj, ažuriraj, ažuriraj

Jedan od najboljih načina da održite svoj uređaj u „formi“, uključujući i stepen optimizacije njegove baterije jeste redovno ažuriranje operativnog sistema. Ovo posebno važi za Apple Watch.

Da biste automatski ažurirali Apple Watch, sledite sledeće korake:

Kako da podesite automatsko ažuriranje za vaš Apple Watch

 • Na svom iPhone-u otvorite aplikaciju Watch
 • Dodirnite General
 • Dodirnite Ažuriranje softvera
 • Dodirnite Automatska ažuriranja
 • Uključite automatska ažuriranja
 • Ova funkcija omogućava vašem Apple watch-u da automatski instalira ažuriranja softvera preko noći kada se Apple Watch stavi na punjač i u dometu Vašeg iPhone-a.

Ograničite povezivanje uređaja sa internetom

Ako ozbiljno želite da produžite vreme između ciklusa punjenja, ispratite sledeće savete.

Mobilni modeli Apple Watch-a su skloni znatno bržem pražnjenju svojih baterija kada nisu povezani sa svojim pratećim iPhone-om. Kada znate da ćete dugo biti napolj, pokušajte da ponesete svoj iPhone sa sobom i sakrijte ga u zadnji džep, torbu ili tašnu. Na taj način, konekcija sa iPhone uređajem će dodatno uštedeti Vašu bateriju.

- Marketing -

Onemogućite aktiviranje pomeranjem zgloba ruke

Iako je funkcija aktivacije Watch-a podizanjem zloba vrlo zgodna, teško da može da bude baš savršena.

Ako radite bilo koju posao u kome rutinski podižete ruke, ili ako ste neko ko koristi ruke dok razgovara, funkcija podizanja zgloba verovatno troši Vašu bateriju lažnim aktiviranjem

Ograničite broj i količinu obaveštenja

Određena obaveštenja, kao što su obaveštenja putem pošte i obaveštenja društvenih medija, mogu značajno da utiču na bateriju Vašeg sata. Osim toga, verovatno ne morate da vidite deset odvojenih obaveštenja da su se vašem rođaku dopale slike koje ste postavili ovog vikenda na Instagramu.

Obaveštenja

Onemogućavanje ovih upozorenja će sprečiti Vaš Apple Watch da ih stalno proverava, kao i smanjiti bateriju potrebnu da vam pošalje upozorenje ili uključi ekran.

Podrazumevano, većina aplikacija trećih strana, kao što su Instagram ili Twitter, podešena je da tako da odražavaju upozorenja Vašeg iPhone-a. Međutim, možete ih lako onemogućiti prateći uputstva u nastavku.

Kako onemogućiti obaveštenja za aplikacije na Apple Watch-u

 • Na Vašem iPhone-u: Otvorite aplikaciju Watch
 • Dodirnite Obaveštenja
 • U okviru opcije Mirror iPhone Alerts From pomerite se nadole da biste pronašli aplikaciju koju želite da onemogućite
 • Isključite je
 • Predlažemo da ostavite obaveštenja za određene aplikacije, kao što su deljenje vožnje, dostava hrane ili obaveštenja u vezi sa poslom koja možda ne želite da propustite.

Vodite računa o tome koji brojčanik birate

Većina ljudi verovatno ne shvata koliko „lice sata“ utiče na trajanje baterije, ali je dokazano da to može značajno uticati na trošenje baterije. Izbegavajte da koristite bilo koji od brojčanika satova koji prikazuju plutajuće meduze ili leptire – oni će istrošiti veliku količinu baterije. Brojčanici satova „Simple“ i „Numerals Duo“ troše manje baterije od ostalih.

U idealnom slučaju, najbolji brojčanik će imati što je moguće više crne boje i minimalan broj drugih pokazatelja.

Koristite uštedu baterije na Apple Watch-u

Ako želite da maksimalno iskoristite bateriju svog sata, možete uključiti opciju uštede energije. Ova opcija isključuje većinu funkcija na Vašem Apple Watch-u, osim prikaza trenutnog vremena – ali samo ako prvo pritisnete bočno dugme.

Možda ima smisla staviti svoj Apple Watch u režim za uštedu energije. Na primer, vozite se do kancelarije, na sastancima, dok gledate film — u suštini bilo kada gde ne biste morali da se mučite oko sata.

Kako staviti svoj Apple sat u rezervu napajanja

 • Prevucite prstom nagore od dna na prednjoj strani Time Apple Watch-a
 • Dodirnite ikonu koja pokazuje procenat baterije
 • Povucite ikonu napajanja nalevo
 • Kada se to od vas zatraži, dodirnite Nastavi
 • Važno: Loša strana Power Reserve-a je to što zahteva da ponovo pokrenete Apple Watch da biste ga isključili.

Možete jednostavno da pritisnete i držite bočno dugme sve dok se vaš Apple Watch ponovo ne pokrene kada želite da izađete iz režima uštede energije.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.