iPhone 14 Pro: Kako isključiti sadržaj dinamičkog ostrva

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 216 pregleda
2 min. čitanja

Kada je Apple predstavio svoje najnovije iPhone 14 Pro modele, mnogi ljudi su bili iznenađeni njegovom inovativnom integracijom softverskih funkcija sa isečkom u obliku pilule na vrhu ekrana, koji Apple naziva „Dinamičnim ostrvom“.

- Humanitarna inicijativa -

Prikažite piksele oko Dinamičkog ostrva objedinite ga u jednu oblast u obliku pilule koja menja veličinu i oblik kako bi se prilagodila različitim tipovima obaveštenja, obaveštenja i interakcija, pretvarajući ga u svoje mesto za informacije u prednjem i centralnom delu.

- Marketing -

Ali šta ako vam sadržaj koji se pojavljuje na Dinamičnom ostrvu odvlači pažnju, naročito kada pokušavate da se fokusirate na nešto drugo na ekranu vašeg ajfona?

- Marketing -

Nažalost, trenutno ne postoji način da se potpuno onemogući sadržaj Dinamičkog ostrva, jer se njegovo ponašanje definiše u samom iOS 16. Međutim, ako ste ometeni njegovim animacijama, možete ih odbaciti tako što ćete brzo prevući nalevo ili nadesno preko Dinamičkog ostrva, bez uticaja na srodne aktivnosti u pozadini.

Na primer, ako se album u Apple Music-u reprodukuje, a vi odbacite audio talasni oblik i umetnička dela na Dinamičkom ostrvu, muzika će nastaviti da se reprodukuje u pozadini. Isto važi i za kada odbacite tajmer – on će i dalje odbrojavanje u pozadini iako se više ne vidi na ekranu.

Ako je Dinamičko ostrvo podeljeno na dve pozadinske aktivnosti i želite da se rešite jedne ili obe, koristite isti pokret brzog prevlačenja u većem segmentu. Zatim, na isti način, prevucite preko preostale aktivnosti koja se prostire preko pilule.

Ako odbacite sve aktivnosti na Dinamičkom ostrvu, ona će vratiti oblik pilule na prethodni inertni status, ostavljajući vas da se u potpunosti fokusirate na ono što se još nalazi na ekranu.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.