iOS 16: Automatska promena zaključanih ekrana na određenoj lokaciji

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 152 pregleda
3 min. čitanja

Apple je uveo nekoliko poboljšanja u Focus modove u iOS 16, a jedan od njih je i mogućnost povezivanja prilagođenog Lock Screen-a sa određenim Focus režimom. Sa bogatstvom opcija personalizacije koje se sada mogu primeniti na zaključane ekrane, to znači da ih možete posebno prilagoditi tako da bolje odražavaju vaš Fokus.

- Humanitarna inicijativa -

Jedna od odličnih stvari kod iOS-a 16 je to što vam omogućava da zaključane ekrane učinite informativnijim ili funkcionalnijim, a zatim da se prebacite na željeni kada je to potrebno. Na primer, kada ste u kancelariji možda imate zaključani ekran sa vidžetima fokusiranim na posao i porodičnom fotografijom. Ili posle posla kada ste kod kuće, možda biste više voleli minimalni zaključani ekran sa manje vidžeta i smirujućim posterima, recimo – zalaska sunca.

- Marketing -

Odlična stvar je što povezivanjem zaključanog ekrana sa režimom fokusa možete automatski da izvršite prelazak na prilagođeni Zaključani ekran na postavljenoj lokaciji. Kao što slika iznad pokazuje, zaključane ekrane možete povezati sa postojećim režimima fokusa tako što ćete dodirnuti dugme „Fokus“ koje se pojavljuje u galeriji „Zaključani ekran“, kojem se pristupa sa trenutno aktivnog zaključanog ekrana vašeg iPhone uređaja dugim pritiskom.

- Marketing -

Takođe možete da izaberete zaključani ekran tokom kreiranja novog režima fokusa u postavkama. Evo kako to funkcioniše u iOS-u 16 , koji je trenutno u beta verziji i čija se zvanična objava očekuje u septembru.

Kreiranje planiranog fokusa pomoću prilagođenog zaključanog ekrana

U ovom primeru, već smo prilagodili zaključani ekran sa kojem želimo da postanemo aktivni kada se završi radni dan, a sada ćemo kreirati režim fokusa sa kojem ćemo ga povezati prateći dole navedene korake.

 1. Na iPhone uređaju idite na Settings -> Focus i dodirnite + ikonu u gornjem desnom uglu ekrana da biste kreirali novi Focus.
 2. Dodirnite Opciju Prilagođeno na sledećem ekranu, nastavite da dajete fokusu ime i srodnu ikonu, a zatim dodirnite Dugme Dalje.
  1link režim fokusa zaključanog ekrana ios
 3. Podesite sve opcije za tišinu obaveštenja za osobe i aplikacije kada je fokus aktivan, a zatim u okviru „Prilagođavanje ekrana“ odaberite opciju „Zaključani ekran“.
 4. Kreirajte novi zaključani ekran iz galerije ili odaberite neki od postojećih zaključanih ekrana.
 5. Kada je zaključani ekran povezan, dodirnite dodaj automatizaciju u okviru „Automatski uključi“.
  2link režim fokusa zaključanog ekrana ios
 6. Na ekranu Nova automatizacija izaberite stavku Lokacija.
 7. Koristite polje za unos da biste potražili lokaciju, dodirnite je da biste izabrali, a zatim dodirnite Gotovo.
  Fokus

Kada se novi režim fokusa sada aktivira lokacijom, povezani zaključani ekran će takođe postati aktivan kada sledeći put dođete na tu lokaciju.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.