Apple AR/VR naočare zaista obećavaju

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 6 pregleda
3 min. čitanja

Očekuje se da će Apple lansirati svoje prve AR/VR naočare u toku narednih nekoliko meseci

- Humanitarna inicijativa -

Uoči predstavljanja novog Apple AR/VR proizvoda bilo je dosta skepticizma kako će uređaj biti prihvaćen, kako zbog glasina o ceni od 3.000 dolara, tako i zbog činjenice da konkurenti Sony i Meta, nisu najbolje prošli sa svojim proizvodima. Skepticizam je bio toliki da čak ni Apple zaposleni nisu verovali da AR/VR naočare mogu biti uspešne.

- Marketing -

Međutim, najmanje jedna osoba koja je testirala uređaj je oduševljena njime. Evan Blas, insajder koji je ranije davao tačne uvide u planove kompanije Apple, tvrdi da poznaje osobu koja je imala priliku da testira naočare. Blas kaže da mu je tester rekao kako je apsolutno “oduvan” iskustvom korišćenja i hardverom novih Apple AR/VR naočara, prenosi iMore.

- Marketing -

AR/VR naočare slične Apple Watch-u u smislu rane funkcionalnosti

“Korak koji su napravili od kraja prošle godine je ogroman”, rekao je tester Blasu. “Bio sam neverovatno skeptičan, ali sada sam apsolutno oduševljen”, napisao je Blas na svom Twitter nalogu, koji je privatan.

Apple već godinama radi na AR/VR uređaju, a debi je više puta odlagan jer je kompanija želela da reši probleme sa dizajnom i softverom. Po svemu sudeći, Apple je sada spreman da ih predstavi, a očekuje se da će to učiniti na WWDC-u početkom juna.

Apple-VR-koncept-VR-naočara-AR/VR-naočare

Očekuje se da će AR/VR naočare biti slične Apple Watch-u u smislu rane funkcionalnosti. Cena će navodno biti 3.000 dolara, a upotrebljivost ograničena u početku. 

Apple planira da s vremenom unapređuje naočare, slično kao što su radili sa svojim pametnim satom. Apple je napravio značajna unapređenja sa tehničkim mogućnostima Apple Watch-a i za nekoliko generacija uređaj je mnogima postao nezamenljiv.

- Marketing -

Naočare će biti prva nova kategorija proizvoda još od Apple Watch-a. Očekuje se da će se zvati Reality Pro ili Reality One, a imaće jednostavan i lagan dizajn, dva 4K mikro-LED ekrana, 15 optičkih modula, dva glavna procesora, Wi-Fi 6E konekciju, funkciju praćenja očiju.

Integralni deo mogućnosti je i AR režim rada tj proširena stvarnost kao da gledate kroz stvari i prostor, sa mogućnošću praćenja objekata, kontrolom pokreta ruke tj gestikulacijom i još puno toga.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.