Provera nivoa baterije na AirTag-u

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 98 pregleda
2 min. čitanja

Apple je rekao da AirTag baterije treba da traju oko godinu dana, pa ako ste kupili jednu na lansiranju, sada je vreme da proverite koliko vam je punjenja ostalo.

- Humanitarna inicijativa -

Nemoguće je sa sigurnošću predvideti koliko će baterija trajati, jer uglavnom zavisi od toga koliko se koristi. A ako baterija u vašem AirTag-u zaista bude toliko niska da treba da je zamenite, vaš iPhone će vas obavestiti. Samo, to je jedino obaveštenje koje dobijaš. Obaveštenje će glasiti da je AirTag baterija niska i da bi trebalo da je zamenite, ali to nije od velike pomoći ukoliko niste u situaciji da je zamenite, recimo ukoliko ste na letu.

- Marketing -

Prošlo je godinu dana od izlaska ovog uređaja, pa ukoliko ste tada nabavili svoj primerak, vreme je da proverite nivo baterije.

- Marketing -

Kako da proverite Bateriju AirTag-a

  1. Na iPhone uređaju otvorite aplikaciju „Pronađi moj
  2. Tapnite na stavke u donjem redu
  3. Dodirnite jedan od airTags navedenih tamo
  4. U oknu koje iskače potražite ikonu baterije u gornjem zaglavlju

Apple ne pruža način da vidite precizan procenat kapaciteta baterije, već vam isključivo daje ikonicu. Shodno tome ne možete biti precizni sa tim, ali svakako možete videti opšte stanje nivoa napunjenosti.

Foto: Apple

Ukoliko primetite da je nivo baterije niži, nema potrebe da je odmah menjate, a ukoliko krećete na put, predlažemo vam da ponedete zamensku bateriju. Pošto Vas iPhone obavesti da je potrebna zamena, to i učinite. Postupak je veoma jednostavan.

Procena korišćenja airTag-a

Appleova procena o jednogodišnjem trajanju baterije zasnovana je na testiranju u okviru upotrebe.

„Trajanje baterije zasnovano na svakodnevnom korišćenju četiri zvučna događaja i jednog Precision Finding događaja dnevno“, kaže Apple u dokumentu podrške. „Trajanje baterije varira od korišćenja, uslova životne sredine, proizvođača zamenskih baterija i mnogih drugih faktora; stvarni rezultati će se razlikovati.“

- Marketing -

Mi smo proverili naše tagove i nakon godinu dana aktivnog korišćenja, nivo baterije je oko 70%, što nije ni izdaleka slično Apple proceni. Srećom.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.