Apple uklanja indikator nivoa baterije airTag-a iz „FindMy“-a

U iOS 15.6 i najnovijoj iOS 16 beta verziji, Apple je uklonio indikator AirTag baterije u aplikaciji Find My.

Marko
Marko - Urednik 159 pregleda
2 min. čitanja

U prethodnim verzijama iOS-a, mala ikona baterije, slična statusu iPhone baterije, pojavljuje se ispod imena i lokacije AirTag-a kada se otvori AirTag kartica u aplikaciji Find My .

- Humanitarna inicijativa -

Iako nije praćena procentom, ikona je dala približan pokazatelj nivoa baterije airTag-a, a kada nivo postane veoma nizak, ikona baterije će postati crvena i korisnik će dobiti obaveštenje o zameni baterije.

- Marketing -
AirTag baterija
Foto: MacRumors

U iOS-u 15.6, obaveštenje se i dalje šalje korisniku, ali opšta ikona nivoa baterije je odsutna ukoliko baterija nije kritično niska. Čini se da je ovo namerni potez sa Appleove strane, pošto je isti indikator uklonjen i iz Find My-a u najnovijim macOS Monterey 12.5 i watchOS 8.7 ažuriranjima.

- Marketing -

I ne samo to, u ažuriranom dokumentu podrške o tome kako zameniti AirTag baterije, Apple je takođe uklonio određenu referencu za ikonu baterije u Find My , sugerišući korisnicima da umesto toga na Kartici AirTag provere upozorenje o statusu nivoa baterije.

AirTag baterija
Foto: MacRumors

Holandski blog iCulture.nl, koji je uočio odsustvo ikone baterije, spekuliše da ga je Apple potpuno uklonio zbog upornih problema sa indikatorom za pravilno prikazivanje. U nekim slučajevima u proteklih godinu dana baterija bi bila prazna, a u stvari je to bilo daleko od istinite situacije.

Sve u svemu, u narednom periodu, a sve dok se Apple ne predomisli i ne vrati opciju nakon što je doradi, korisnici neće moći da provere status baterije svog AirTag uređaja, barem ne dok njen nivo ne postane kritično nizak, kada će uredno dobiti obaveštenje o neophodnosti zamene baterije na uređaju.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , ,
Podeli naslov
Marko
Autor: Marko Urednik
Prati:
Malo je reći veliki zaljubljenik u tehnologiju. Apple je njegov stil. Autor i voditelj emisije "Monitoring" na Apple Srbija Podcast-u.