Apple priprema AirPods sa ekranom na kutiji

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 7 pregleda
2 min. čitanja

Apple je u septembru prošle godine podneo patentnu prijavu, koja je ovih dana odobrena, a odnosi se na postavljanje ekrana na kutiju za punjenje AirPods slušalica. Prema popunjenoj prijavi, ovaj ekran bi imao sličnu funkciju kao pametni satovi – osim kontrole slušalica mogao da prikazuje mapu, vremensku prognozu, poruke… Pominje se i podrška za prebacivanje stream-ovanja muzike sa slušalica na HomePod zvučnike.

- Humanitarna inicijativa -

U patentnoj prijavi nije navedeno da li bi kućište imalo skladišni prostor da se u njemu čuva muzika za offline slušanje. Ako bi se to desilo, AirPods bi suštinski postali neka vrsta evolucije iPod-a, čiji su razvoj i proizvodnja zvanično prekinuti prošle godine. Ako i bude dostupna, vrlo je moguće da bi ta opcija bila dostupna samo u „pro“ modelima AirPods kućišta.

- Marketing -

Inače, ako budu dostupne, ove izmene sigurno neće biti implementirane bar još nekoliko godina. AirPods Pro je unapređen pre oko pola godine, a na taj potez čekali smo još od 2019. godine. I na update „regularnog“ AirPods-a čekaćemo još neko vreme. To znači da, ako ovaj patent bude ugrađen u AirPods sistem, to verovatno neće biti pre 2024. ili 2025. godine.

- Marketing -

Inače, interesantno je da Apple neće biti prvi sa ekranom na kućištu in-ear slušalica. JBL je nedavno predstavio Tour Pro 2 slušalice koje imaju takvu funkcionalnost, ali je njihova verzija znatno „siromašnija“ opcijama od onog što je Apple naveo u patentnoj prijavi.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.