AirPods sa USB-C punjenjem stiže sa iPhone 15?

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 7 pregleda
2 min. čitanja

Mnogi očekuju da će sva četiri iPhone 15 modela koja se lansiraju sledećeg meseca biti opremljena USB-C portom umesto Lightning porta. Uporedo sa ovom promenom, Blumbergov Mark Gurman danas je izvestio da Apple planira da najavi ažurirani AirPods sa USB-C punjačem tokom svog događaja u utorak, 12. septembra.

- Humanitarna inicijativa -

„Da bi se poklopio sa novim ajfonima, Apple će na događaju koji uključuje USB-C port za punjenje uvesti ažurirane AirPods- ove“, napisao je Gurman.

- Marketing -

Izveštaj ne daje dodatne detalje o ažuriranim AirPods uređajima, pa je nejasno da li se odnosi na standardne AirPods i/ili AirPods Pro, ali oba modela će na kraju morati da se ažuriraju slučajevima punjenja USB-C kako bi se podudarali sa iPhone 15 modelima. Gurman i drugi izvori prethodno su tvrdili da će AirPods Pro biti ažuriran slučajem punjenja USB-C kasnije ove godine, dok su skrivene reference na nivo koda za nove AirPods i novi načini punjenja otkriveni u iOS-u 16.4 još u martu.

- Marketing -

Takođe je nejasno da li će ažurirani AirPods imati neke nove funkcije ili promene osim USB-C . AirPods treće generacije lansiran je u oktobru 2021. godine, dok je druga generacija AirPods Pro objavljena u septembru 2022. godine.

Postoji još nekoliko Apple proizvoda i dodatne opreme koji će verovatno vremenom morati da prelaze sa Lightninga na USB-C, kao što su AirPods Max, MagSafe Battery Pack, Magic Mouse, Magic Keyboard, Magic Trackpad, razni adapteri i još mnogo toga.

Apple je već ažurirao Siri Remote USB-C portom prošle godine.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.