Sledeće nedelje stiže novi softver za iPhone i iPad

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 72 pregleda
2 min. čitanja

Kao i svake godine u junu, saznaćemo na kakvim softverskim novitetima je radio Apple, a možemo očekivati i novu verziju MacBooka Air laptopa.

- Humanitarna inicijativa -

Sledeće nedelje održaće se Apple konferencija WWDC 2022, na kojoj bi Tim Kuk i ekipa trebalo da predstave novitete na kojima su njihovih inženjeri radili tokom prethodnog perioda. Kako je konferencija fokusirana prvenstveno na softver i developere, ne bi trebalo očekivati previše hardvera. 

- Marketing -

Apple će hardver ostaviti za septembar i konferenciju na kojoj će predstaviti novu generaciju iPhonea i pametnog sata. Za konferenciju sledeće nedelje, prema aktuelnim glasinama, možemo očekivati samo novi MacBook Air, a iako smo ranije imali nagađanja o Appleovim naočarama za virtuelnu i proširenu stvarnost, izgleda da će se njihovo predstavljanje odložiti za drugi deo godine ili 2023.

- Marketing -

Najzanimljivije novosti, dakle, možemo očekivati na polju softvera. Nova verzija operativnog sistema za iPhone donosi poboljšanja oko načina prikazivanja obaveštenja, aplikacije za zdravlje i neke nove opcije u aplikaciji za poruke.

Putem iMessages tako bi s iOS-om 16 mogle da se šalju i glasovne poruke, dok će se noviteti u aplikaciji za praćenje zdravlja korisnika odnositi i na iPhone i Apple Watch.

Sa sledećom generacijom iPhonea Apple bi konačno trebalo da uvede podršku za always-on ekran, tako da će se obaveštenja prikazivati na ekranu čak i kada se telefon ne koristi. Ta opcija već je dostupna na brojnim Android uređajima, a za iPhone Apple planira i posebne vidžete pa će korisnici moći da vide različite informacije i obaveštenja na ekranu telefona bez potrebe za njegovom aktivacijom.

Od ostalih noviteta koje Apple priprema potrebno je pomenuti i poboljšanja u operativnom sistemu za tablet koja idu u pravcu dodatnih opcija za multitasking.

- Marketing -

kada su u pitanju prethodne godine, softver koji je Apple predstavljao na WWDC konferencijama obično bi korisnicima postao dostupan u drugoj polovini septembra, pa isto možemo očekivati i za iOS 16 i ostale nove verzije softvera koje ćemo videti sledeće nedelje.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.