Da li će Apple preuzeti „Disney“?

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 3 pregleda
2 min. čitanja

Tehnološki mediji ovih dana spekulišu kako bi „Apple“, kompanija vredna gotovo 3 biliona dolara i s preko 62 milijarde dolara gotovine na računima, mogla u skorijoj budućnosti preuzeti „The Walt Disney Company“, jedan od najvećih medijskih koncerna na svetu.

- Humanitarna inicijativa -

„Disney“ je, prema nekim finansijskim analitičarima, “spreman za preuzimanje u narednim godinama”, a osim zabavnih parkova, streaming servisa „Disney+“, filmskih studija i TV kuća, vlasnici su vrlo vrijednih franšiza „Marvel“, „Pixar“ i „Star Wars“.

- Marketing -

Nedavne izjave njihovog generalnog direktora, Boba Igera, o tome kako će kompanija morati promeniti svoj strateški fokus, neki su protumačili upravo kao pripremu za pronalazak novog vlasnika, prenosi Bug.

- Marketing -

S druge strane, „Apple“ se ističe kao jedini dovoljno velik i snažan kupac, koji polako svoje poslovanje usmerava prema sadržaju, a ne isključivo dizajnu i prodaji računara i pametnih telefona.

Disney

„Disney“ trenutno, prema vrednosti svojih deonica na berzi, kao konglomerat vredi oko 160 milijardi dolara.

Ovo nije prvi put da se tema aktuelizuje. Pre nekoliko godina, spekulacije je pokrenuo “RBC Capital Markets”, a pominjana cifra je bila veća od 200 milijardi dolara. Tada se pominjalo da cela priča, ipak, počinje i završava oko poreskih nevolja koje imao “Apple”, odnosno olakšica koje su mu obezbedile neke zemlje.

Kako bilo, spoj “Apple”- “Disney” bio bi glavni konkurent kompaniji “Netflix”, posebno imajuću u vidu kompanije koje imaju “Disney” („Star Wars“, „Mouse House“, na primer) i “Apple” korisničke baze, komentarišu analitičari.

- Marketing -

Još neke prednosti: “Apple-ovi” klijenti, koji koriste napredne tehnologije i iskustva plus zabavni parkovi “Disney”, ESPN, BAM tech, plus tematski parkovi …

U prilog ovim nagađanjima ide i ranija izjava šefa “Apple”-a Tima Kuka da su otvoreni za akviziju bilo koje veličine.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči:
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.