Apple planira da prestane da pruža korisničku podršku na Tviteru i YouTube

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 7 pregleda
3 min. čitanja

Apple planira da eliminiše uloge savetnika za podršku društvenim medijima na Tvitteru, YouTube-u i veb lokaciji Apple Support Community počevši kasnije ove godine, navodi više izvora upoznatih sa ovim pitanjem.

- Humanitarna inicijativa -

Kada ova promena stupi na snagu, korisnici više neće moći da primaju podršku od Apple zaposlenog na ovim platformama.

- Marketing -

Od 1. oktobra, nalog @AppleSupport na Tviteru više neće pružati ljudske odgovore korisnicima koji šalju direktne poruke, rekao je jedan od izvora. Umesto toga, izvor je naznačio da će kupci koji pošalju poruku nalogu dobiti automatizovani odgovor koji navodi druge načine na koje mogu da kontaktiraju Apple da bi dobili pomoć.

- Marketing -

Pored toga, izvori su rekli da Apple više neće pružati tehničku pomoć klijentima u odeljku za komentare na YouTube video zapisima koji su postavljeni na Apple kanal podrške, a plaćena uloga stručnjaka će biti eliminisana za Apple Support zajednicu, forum za diskusiju na mreži gde korisnici mogu dobiti pomoć.

Apple nudi stotinama pogođenih zaposlenih mogućnost da pređu na ulogu podrške baziranu na telefonu u kompaniji, ali neki savetnici nisu u mogućnosti ili ne žele da izvrše promenu, rekli su izvori. Apple ne dozvoljava zaposlenima da pređu na drugu ulogu podrške zasnovanu na ćaskanju u kompaniji osim ako je to medicinski neophodno, što je izazvalo bes i frustraciju kod nekih članova tima društvenih medija, rekao je jedan od izvora.

Zaposleni će proći obuku za pružanje telefonske podrške, a očekuje se da će tranzicija biti završena do novembra, rekao je jedan izvor. Dodali su da je onima koji ne žele da rade na telefonima rečeno da će morati da potraže posao van kompanije Apple.

Apple nudi korisničku podršku na Tviteru od 2016. Prošle godine, platformu društvenih medija je kontroverzno preuzeo milijarder Elon Mask, i od tada je preimenovana u “X”. Na sastanku sa zaposlenima ove nedelje, izvori su rekli da je Apple opravdao svoje planove objašnjavajući da mnogi klijenti preferiraju podršku putem telefona.

- Marketing -

Apple nije odmah odgovorio na naše zahteve za komentar. Ova priča će biti ažurirana ako Apple pruži bilo kakvu informaciju.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.