Apple beleži rekordnu prodaju iPhone, Mac i drugih uređaja 

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 92 pregleda
2 min. čitanja

Ako je verovati najnovijem zvaničnom finansijskom izveštaju, Apple-u ide prilično dobro.

- Humanitarna inicijativa -

Kompanija je naglasila kako je u u martu ostvarila rekordan broj prodatih iPhone, Mac i prenosnih uređaja, kao i manje zastupljenih dodataka za dom.

- Marketing -

Prodato je tako pet procenata više iPhonea nego u istom periodu prošle godine, što je donelo zaradu od 50,6 milijardi dolara. Vesti o poboljšanoj prodaji stižu iz kompanije koja je puno uložila u sisteme snabdevanja dok su drugi proizvođači hardvera mučili muku sa manjkom komponenti tokom globalne pandemije. Brojevi u Appleovom izveštaju predstavljaju oštar kontrast u poređenju sa situacijom kod drugih proizvođača telefona, pri kojoj se baš i ne nazire izlaz. 

- Marketing -

Mac uređaji su, u međuvremenu, zabeležili najveći porast u prodaji povećanoj za 15 odsto u odnosu na prošlu godinu, pa su kompaniji doneli 10,4 milijarde dolara. Kategorija je takođe u poslednje vreme zabeležila porast interesa, delom zbog prednosti koje nude novi Apple čipovi. 

Osveženi proizvodi ko što su iMac i Mac Pro upareni sa novim Mac Studiom obnovili su zainteresovanost za Apple brend. Ovome, naglašava TechCrunch, je potrebno dodati i sveukupni porast interesa za hardverom tokom pandemije uzrokovan radom od kuće. Prenosivi uređaji, dodaci za dom i drugi dodaci zabeležili su rast od 12 procenata – na 8,8 milijardi dolara. Jedini mutni deo priče je, još jednom, iPad čija je prodaja opala za dva odsto u odnosu na isto tromesečje prošle godine. 

Sve ovo, ukombinovano sa porastom od 17 odsto na polju usluga, doprinelo je odličnom finansijskom tromesečju za američkog proizvođača – što se zaista može nazvati poduvatom usred trenutne ere globalne nesigurnosti. 

„Ovaj tromesečni rezultat testament je Appleovom neprekidnom fokusu prema inovaciji i našoj mogućnosti da stvorimo najbolje proizvode i usluge na celom svetu“,

Tim Kuk, Apple CEO
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.