Craig Federighi odgovara na žalbu zašto automatsko ažuriranje iOS-a ne radi

Marko
Marko - Urednik 86 pregleda
2 min. čitanja

Apple-ov Craig Federighi, objasnio je kako se kompanija nosi sa uvođenjem automatskih ažuriranja za iOS, uključujući i zašto može proteći i nekoliko nedelja od izlaska ažuriranja pa do mogućnosti korisnika da ga instalira na svom uređaju.

- Humanitarna inicijativa -

Korisnik Reddita Mateusz Buda izveštava da je poslao e-poštu Appleovom starijem potpredsedniku softverskog inženjeringa, Craigu Federighiju. Pitali su ga o automatskim ažuriranjima iOS-a, pošto se Budin iPhone nije ažurirao dve nedelje nakon objavljivanja iOS-a 15.4.

- Marketing -

Postepeno uvodimo nova ažuriranja za iOS“, odgovorio je Federigi, „tako što ćemo ih prvo učiniti dostupnima onima koji ih eksplicitno traže u podešavanjima, a zatim u narednih1-4 nedelje (nakon što smo dobili povratne informacije o ažuriranju) počinjemo da radimo na update-u sa uređajima kojima je opcija nadogradnje sistema automatski uključena. Nadam se da će to pomoći!

Craig Federighi, stariji potpredsednik Apple inc.

Nema više detalja o tome šta odlaže široko rasprostranjeno automatsko ažuriranje sa jedne do četiri nedelje, ali sugeriše da je Apple svestan da se greške mogu pronaći čak i nakon beta testiranja, te samim pretpostavljamo da je ovaj period zapravo kupovina vremena, jer ako nešto „krene po zlu“, ima još vremena da se update povuče iz opticaja.

- Marketing -

Da biste primali automatska ažuriranja, idite na Podešavanja, Opšte, Ažuriranje softvera i dodirnite Automatska ažuriranja da biste uključili.

Čak i kada je to omogućeno, korisnici ne moraju da čekaju na automatsko preuzimanje. I dalje mogu ručno da odu u Ažuriranje softvera i dodirnu da bi iPhone tražio i preuzeo bilo koje novo ažuriranje.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Marko
Autor: Marko Urednik
Prati:
Malo je reći veliki zaljubljenik u tehnologiju. Apple je njegov stil. Autor i voditelj emisije "Monitoring" na Apple Srbija Podcast-u.