WhatsApp priprema reakcije na poruke za iPhone i Android

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 82 pregleda
2 min. čitanja

WhatsApp-ov plan da prenese reakcije na poruke u stilu iMessage-a na masovno popularnu platformu za ćaskanje čini se da ulazi u završnu fazu, na osnovu novih snimaka ekrana koje deli WABetaInfo.

- Humanitarna inicijativa -

WhatsApp već neko vreme radi na reakcijama na poruke – ili „Tapbacks“ na platformi Apple Messages – a dokazi o njihovom razvoju prvi put su izašli na videlo prošlog leta.

- Marketing -

Ova funkcija daje korisnicima aplikacije za razmenu poruka brz i lak način da odgovore na poruku (na primer, palac gore ili dole u ​​iMessage-u) bez potrebe da kucaju duži odgovor zasnovan na tekstu.

- Marketing -

Rani nagoveštaji da reakcije na poruke stižu u WhatsApp sugerišu da funkcionalnost i izgled ove funkcije nisu pravilno razrađeni, ali najnovije slike daju korisnicima bolju predstavu o tome kako će verovatno raditi.

Slično Facebook Messenger-u, korisnici WhatsApp-a videće red emotikona odmah iznad poruke, iako sa slika nije odmah jasno da li je to nakon dugog pritiska ili dodira novog dugmeta.

Šest trenutno prisutnih emodžija uključuje palac gore, srce, lice sa suzama radosnicama, lice sa otvorenim ustima, lice koje plače i sklopljene ruke. Kada se izabere reakcija, ona se pojavljuje u manjem profilu ispod poruke.

Značajno je da Facebook Messenger uključuje dugme plus u svojim opcijama reakcije za pristup punom biraču emodžija, ali trenutno se to ne pojavljuje na snimcima ekrana WhatsApp-a i nije poznato da li će biti dodat na vreme.

- Marketing -

Prema VABetainfo, WhatsApp planira da prenese reakcije na poruke na WhatsApp i na iOS-u i na Android-u, verovatno u predstojećoj beta verziji pre nego što bude predstavljen široj javnosti. Specijalista za aplikacije takođe dodaje da će reakcije biti šifrovane od kraja do kraja, baš kao i poruke koje se dele preko platforme.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.