Stižu nove zdravstvene funkcije Apple Watch-a

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 126 pregleda
3 min. čitanja

Apple i dalje planira da uvede praćenje telesne temperature i nove zdravstvene funkcije na Apple Watch i to ove godine, uprkos problemima u razvoju na polju praćenja krvnog pritiska i glukoze u krv.

- Humanitarna inicijativa -

Apple je navodno radio na ažuriranom senzoru za Apple Watch koji je u stanju da utvrdi da li korisnik ima visok krvni pritisak, ali se navodno pojavio problem sa preciznođću tehnologije, koja je bila sporna prilikom njenog testiranja na zaposlenima. Ova funkcija navodno može da pokaže korisnicima da li možda imaju hipertenziju, umesto da pruži samo očitavanja. Rečeno je da Apple radi na ovoj funkciji najmanje četiri godine, ali je malo verovatno da će ona biti spremna najranije do 2024. i da bi mogla da sklizne čak i na 2025.godinu.

- Marketing -

Apple takođe radi na neinvazivnom praćenju glukoze u krvi, ali se veruje da će ova funkcija morati da sačeka još barem nekoliko godina. U međuvremenu, Apple je razgovarao o poboljšanju podrške za merenje glukoze drugih proizvođača na Apple Watch-u i na ‌iPhone‌ aplikaciji Health kako bi pomogao korisnicima sa dijabetesom.

- Marketing -

U bliskoj budućnosti, Apple radi na uvođenju novih zdravstvenih funkcija za žene u Apple Watch i ‌iPhone‌, kao i na nove funkcije upravljanja spavanjem, fitnesom i lekovima u aplikaciji Health za ‌iPhone‌. Kompanija i dalje planira da doda senzor telesne temperature na Apple Watch ove godine, sa funkcijom koja je prvobitno dizajnirana da pomogne planiranju plodnosti. Budući modeli Apple Watch-a mogli bi da utvrde da li korisnik ima telesnu temperaturu višu od normalne, ali je malo verovatno da će pokazati tačno merenje.

Kao deo watchOS 9, Apple planira da poboljša svoju postojeću funkciju detekcije atrijalne fibrilacije novom mogućnošću merenja koliko dugo je osoba u stanju atrijalne fibrilacije tokom određenog perioda. Takođe može da postoji više tipova vežbanja i dodatnih metrika za pokretanje vežbi u aplikaciji Workout za Apple Watch.

iOS 16 može da sadrži poboljšanja aplikacije Zdravlje koja proširuju funkcionalnost praćenja sna, kao i dodaju novo upravljanje lekovima i funkcije zdravlja žena. Rečeno je da Apple razvija alatku za upravljanje lekovima koja će korisnicima omogućiti da skeniraju svoje pilule u aplikaciju Health i podsećaju korisnike da ih uzmu, ali početna verzija koja bi trebalo da bude lansirana ove godine verovatno neće uključivati sve funkcije koje Apple ima. Očekivano.

Usred Appleovog rada na novim zdravstvenim karakteristikama i brojnih odlazaka u zdravstveni tim kompanije, Gurman je dodao da su neki zaposleni nezadovoljni Appleovim napretkom, tvrdeći da poboljšanja predugo traju, da se ne preuzima dovoljno rizika i da zdravstveni tim nije porastao najmanje dve godine.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.