Apple Watch Series 7 se fokusira na pozivanje hitne pomoći u hitnim slučajevima

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 73 pregleda
2 min. čitanja

Video za Apple Watch Series 7 objavljen u subotu podseća korisnike da se može koristiti za upućivanje automatskih poziva ka 911, što možete videti u snimku ispod.

- Humanitarna inicijativa -

Apple Watch je u prošlosti pominjan da se može upotrebiti za spašavanje života. Apple Watch može pružiti ovo iskustvo zahvaljujući svom sistemu zdravstvenog nadzora i mogućnostima otkrivanja padova. U jednominutnom snimku na YouTube, Apple otkriva mogućnost kontaktiranja hitnih službi preko uređaja.

- Marketing -

U spotu vide se delovi tri poziva hitne pomoći, koji prikazuju različite situacije u kojima je pozivaocima potrebna pomoć.

- Marketing -

U prvom se radi o ženi čiji se automobil prevrnuo, a voda je ušla u vozilo. Drugi pozivalac je veslač kojeg je jak vetar odneo ka pučini i koji se bori da se vrati na kopno. Treći je bio farmer koji je slomio nogu nakon pada.

Više detalja o svim aspektima događaja u kojima su se ove osobe našle, otkrivaju se u njihovim razgovorima sa operaterima. U svakom od ovih slučajeva, njihov poziv je obavljen preko Apple Watch-a.

Apple navodi:

„Uz pomoć svog sata, Džejson, Džim i Amanda su spašeni za nekoliko minuta“.

Apple

Iako je mogućnost kontaktiranja hitnih službi dobila pohvale za spasavanje života, postoje povremeni slučajevi u kojima Apple Watch slučajno poziva hitne službe. U junu, policijska uprava u Kanzasu požalila se da slučajno iniciranje ovih poziva od strane Apple Watch-a odvlači pažnju spasilaca od pravih hitnih slučajeva.

- Marketing -

Funkcija hitnog SOS-a će automatski uputiti poziv spasiocima, ako se bočno dugme drži neko vreme. Korisnici mogu da prilagode ili onemoguće funkciju, ako žele da umanje rizik od mogućnost slučajnog poziva.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.