Apple radi na razvoju AI zdravstvenog vodiča za Apple Watch

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 7 pregleda
2 min. čitanja
Foto: Apple

Apple uređaji već mogu ponuditi zdravstvene uvide, ali bi vam uskoro mogli reći kako da ih poboljšate. Kompanija razvija zdravstvenog trenera zasnovanog na veštačkoj inteligenciji, nazvanog Quartz, koji koristi podatke Apple Watch-a za kreiranje personalizovanih programa za vežbanje, ishranu i spavanje.

- Humanitarna inicijativa -

Quartz personalizuje vaše podatke o zdravstvenom stanju

U bliskoj budućnosti, aplikacija Zdravlje može postati korisnija. Apple konačno donosi zdravlje na iPad sa ovogodišnjim izdanjem iPadOS 17. Dalje ažuriranje će vam navodno pomoći da pratite svoje raspoloženje odgovarajući na pitanja o vašem danu. Zdravlje možete koristiti i za rešavanje problema sa vidom kao što je kratkovidost. 

- Marketing -

Očekuje se da će kompanija predstaviti svoje dugo očekivane slušalice mešovite realnosti na događaju za programere, a glasine sugerišu da bi nosivi uređaj mogao da nudi funkcije vezane za zdravlje kao što su VR izdanje Fitness+ i alat za meditaciju. Ovaj početni proizvod bi bio usmeren na programere i napredne korisnike, ali se veruje da je u pripremi pristupačniji nastavak.

- Marketing -

Apple se i dalje u velikoj meri oslanja na usluge kako bi poboljšao svoj rezultat, a Quartz bi mogao biti privlačan onima koji bi inače platili trenera da preispitaju svoje navike. Apple je već učinio zdravlje glavnom prodajnom tačkom za svoje uređaje, posebno Apple Watch.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.