TSMC već rasprodao kapacitete za proizvodnju 4nm i 3nm procesora?

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 40 pregleda
1 min. čitanja

TSMC, najveći proizvođač poluprovodnika na svetu, lukavo je iskoristio globalnu nestašicu čipova tako što je kao prioritet za proizvodnju postavio najnaprednije (i najskuplje) procesore, dakle one za smartfone izrađene u 4 i 3 nanometarskim procesima.

- Humanitarna inicijativa -

Naime, prema najnovijim vestima koje dolaze sa Tajvana, kompletna proizvodnja TSMC-ovih kapaciteta za proizvodnju čipova najnovije generacije već je bukirana, a kao što verovatno već znate, radi se o Snapdragonu 898 (nasledniku aktualnog 888) i sasvim sigurno Apple-ovom A-15 Bionic, koji će pogoniti sledeću generaciju iPhone-a i iPad-a.

- Marketing -

Ovi procesori bit će proizvedeni u 4nm procesu, ali međutim, isti izvori navode da će već krajem sledeće godine nova generacija procesora preći na 3nm tehnologiju, koja je od strane ovog foundryja takođe već testirana i skladno tome proizvodni kapaciteti rezervisani.

- Marketing -

Jasno, sve ovo treba uzeti sa dobrom dozom rezerve jer se radi o glasinama, ali ako pratite događaje u ovom industrijskom segmentu, nije teško pretpostaviti da su informacije autentične.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.