ios 15

Šta realno možemo da očekujemo od novog iOS 15

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 68 pregleda
3 min. čitanja
Foto: 9toMac

Kao i obično, očekujemo da će jedan od najvećih fokusa WWDC ove godine biti iPhone na uvođenju iOS-a 15. Iako je prošle godine zabeležen niz curenja informacija o tome šta očekivati od iOS-a 14, Apple je ove godine informacije o nasledniku iOS 14 bolje držao pod kontrolom.

- Humanitarna inicijativa -

Ipak, još uvek postoje neke glasine o tome šta bi Apple mogao da spremi za iOS 15 i iPadOS 15. Većina trenutnih detalja o iOS 15 dolazi zahvaljujući Bloombergovom izveštaju iz aprila ove godine. U izveštaju je Mark Gurman izložio pregršt funkcija koje bi mogle doći sa ovogodišnjim ažuriranjem na iOS 15.

- Marketing -

Jedan od posebnih Appleovih fokusa biće navodno novi načini upravljanja obaveštenjima. Izveštaj navodi da će korisnici moći da postave različite postavke obaveštenja u zavisnosti od svog trenutnog statusa, kao što su „radne, spavajuće ili prilagođene kategorije“. Meni za pristup ovim kontrolama će se navodno nalaziti u Kontrolnom centru i na zaključanom ekranu, za koji se navodi da će biti redizajniran ove godine.

- Marketing -

Izveštaj navodi:

Takođe će biti opcija postavljanja automatskih odgovora na poruke u zavisnosti od njihovog statusa. To će biti poboljšanje u odnosu na trenutnu funkciju automatskog odgovora, koja je trenutno dostupna samo tokom vožnje. Apple je dodao neke jedinstvene funkcije obaveštenja kao što su „Ne uznemiravaj“ i „Režim spavanja“, ali ovo će biti prvi put da kompanija nudi sistemsku funkciju za promenu obaveštenja u zavisnosti od statusa korisnika.

Apple takođe navodno radi na promenama u iMessage-u.
Dugoročni cilj je da iMessage postane „više društvena mreža“ i sličan WhatsApp-u, ali nije tačno poznato koje će nove funkcije biti predstavljene ove godine. Apple će takođe nastaviti da se fokusira na privatnost pomoću novih funkcija u iOS-u 15.

Kompanija navodno razvija funkciju koja će „pokazati korisnicima koje aplikacije nečujno prikupljaju podatke o njima“. Ovo se događa samo nekoliko meseci nakon što je Apple zvanično pokrenuo svoju funkciju za transparentnost praćenja aplikacija sa iOS 14.5. U zasebnom skiciranom izveštaju navedeno je da će iOS 15 takođe sadržati ugrađenu podršku za praćenje ishrane u aplikaciji Health. Ovo bi moglo biti slično onome što već nude nezavisne aplikacije poput MiFitnessPal i FoodNoms, ali integrisane u operativni sistem.

Druge glasine sugerišu da bi redizajnirani Kontrolni centar i podrška za dvostruku biometrijsku autentifikaciju mogli da stignu ove godine. Zanimljivo je da je Apple već najavio mnoštvo novih funkcija za pristupačnost za koje kaže da dolaze na iPhone kasnije ove godine. Verovatno je da će se ove funkcije, poput redukcije pozadinske buke, pojaviti kao deo iOS-a 15.

U stvari, moguće je da su snimci ekrana koje deli Apple čak dali uvid u promene dizajna koje dolaze u iOS 15.

U stvari, moguće je da su snimci ekrana koje deli Apple čak dali uvid u promene dizajna koje dolaze u iOS 15.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.