Šta predstavlja bela tačka u iPhone vremenskoj prognozi?

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 97 pregleda
2 min. čitanja

Nakon izlaska iOS15 verzije Apple-ovog operativnog sistema, mnogi korisnici primetili su jedan detalj u aplikaciji Weather, koji do ove verzije iOS-a nije bio prisutan. U pitanju je jedna “tačka”. Mnogi korisnici i dalje ne znaju šta ovaj simbol tačno predstavlja, pa smo odlučili da objasnimo.

- Humanitarna inicijativa -

Šta predstavlja “tačka” u aplikaciji Weather?

Apple-ova vremenska prognoza je sada redizajnirana sa ciljem da korisnicima pruži mnogo više informacija o vremenskim prilikama u toku dana, kao i duže.

- Marketing -

Jedna nova „karakteristika“ je mala bela tačka koja se pojavljuje unutar dnevnog opsega koji se prikazuje.

- Marketing -

Da bismo razumeli šta znači bela tačka, moramo da znamo da se horizontalna traka menja u veličini u zavisnosti od toga koliko će biti varijacija u temperaturi za taj određeni dan. Ova horizontalna traka takođe će promeniti boju u zavisnosti od temperature.

  • Tamnoplava: hladno (ispod 0°C)
  • Svetlo plava: hladno (0°C do 15°C)
  • Zelena: blago hladno (15°C do 20°C)
  • Žuta: blago toplo (20°C do 25°C)
  • Narandžasta: Topla (25°C do 30°C)
  • Crveno: vruće (iznad 30°C)

Kada je u pitanju bela tačka koja se pojavljuje duž ove trake, ona pokazuje gde se u opsegu prognoze nalazi trenutna temperatura.

U gornjem primeru, ako je maksimalna temperatura 28C i bela tačka se nalazi na kraju horizontalne trake, to znači da je trenutna temperatura blizu najviše dnevne.

To je brz i intuitivan način da vidite kakva je temperatura pre nego što izađete napolje, kao i da ocenite da li će do kraja dana biti još toplije ili možda čak hladnije. Ista bela tačka se može videti na trakama zalaska sunca i UV indeksa.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.