WhatsApp nova politika privatnosti – šta dalje

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 85 pregleda
3 min. čitanja

Kontroverzna nova politika privatnosti WhatsApp-a stupa na snagu u subotu, 15. maja 2021.

- Humanitarna inicijativa -

Ažurirani sporazum daje Facebook-u dozvolu da prikuplja vaše WhatsApp podatke. Mnogi korisnici nisu srećni zbog toga, a uprkos tome, nisu primorani da automatski prihvataju nove uslove. Oni koji na njih ne pristanu doživeće neke promene u uslugama.

- Marketing -

Na kraju, nećete moći da koristite aplikaciju, ali to će biti postepeni prelaz, jer tokom nedelja gubite sve više i više pristupa.

WhatsApp je periodično podsećao korisnike na promene privatnosti, ali za sada možete da odbacite obaveštenja i nastavite da koristite aplikaciju bez saglasnosti sa promenama.

- Marketing -

Međutim, prema WhatsApp-u, „Posle perioda od nekoliko nedelja, podsetnici koje ljudi dobiju na kraju će postati trajni.“ To će se dešavati u različito vreme za sve korisnike u narednim nedeljama.

Kada se to dogodi, obaveštenje u aplikaciji blokiraće pristup vašoj listi ćaskanja ili drugim funkcijama dok ne pristanete na novu politiku privatnosti. I dalje ćete moći da prihvatate dolazne audio i video pozive tokom ovog perioda, kao i da čitate poruke ili odgovarate na njih putem WhatsApp push obaveštenja.,Međutim, izgubićete pristup funkcijama u aplikaciji.

Nakon nekoliko nedelja uskraćenih pojedinih funkcija aplikacije, korisnici će biti potpuno zaključani u WhatsApp-u – uključujući obaveštenja i dolazne pozive – sve dok ne prihvate ugovor o privatnosti. WhatsApp ne navodi koliko će vremena trebati da se ovo dogodi.

Iako WhatsApp neće odmah izbrisati vaš profil zbog neprihvatanja sporazuma, navedeni nalog će tehnički biti „neaktivan“ kada izgubite pristup aplikaciji. Nakon 120 dana neaktivnosti, vaš nalog će biti označen za brisanje. Izbrisani nalozi i podaci o porukama se ne mogu povratiti.

- Marketing -
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Korisnici WhatsApp-a imaju dve mogućnosti: Prvo, naravno, možete prihvatiti novi ugovor o privatnosti i nastaviti koristiti WhatsApp. To možete učiniti bilo kada, dok je vaš nalog još uvek aktivan, ali prihvatanje ranije znači i izbegavanje prekida usluge.

Drugo, ako odbijete da prihvatite novu politiku privatnosti, možete preći sa WhatsApp-a na neki novi servis za razmenu poruka. Nakon toga, trebalo bi da izbrišete i svoj WhatsApp nalog, ali pre nego što to učinite, izvezite svoje WhatsApp podatke i istoriju poruka. Ne možete da uvezete ćaskanje ili lične podatke u druge aplikacije, ali imaćete rezervnu kopiju poruka na koje možete kasnije da se pozivate.

Da biste sačuvali WhatsApp poruke (Android ili iOS):

  • Otvorite chat razgovora.
  • Dodirnite ime ćaskanja u vrhu ekrana da biste otvorili meni.
  • Pomerite se nadole do „Izvezi ćaskanje“
  • Možete da uključite medijske priloge u rezervnu kopiju ili samo sigurnosne kopije tekstualnih podataka.
  • Ponovite za sve ostale poruke koje želite da sačuvate.
  • Da zatražite podatke o nalogu (Android ili iOS)

Idite na Podešavanja> Nalog> Zatraži informacije o nalogu.

WhatsApp će vas kontaktirati u roku od tri dana sa vašim izveštajem o podacima koji se mogu preuzeti.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.