Spotify bi mogao uskoro da najavi sopstvenu uslugu pretplate na podcast!

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 78 pregleda
2 min. čitanja

Apple je nedavno objavio da ulazi u tržište usluga pretplate na plaćene podkastove, a sada Wall Street Journal tvrdi da će Spotify predstaviti sopstvenu platformu za pretplatu na podkaste još koliko „sledeće nedelje“. Da vidimo o čemu se tu radi.

- Humanitarna inicijativa -

Biće razlike između sistema Apple i Spotify. Naime, Spotify navodno neće naplaćivati naknadu ili uzimati deo od svake pretplate. Podcasteri će moći sami da određuju cene, a ljudi koji koriste Spotify-jevu iOS aplikaciju biće preusmereni na veb lokaciju kako bi dovršili transakciju, čime će se izbeći Apple-ov zadati udeo u transakcijama. Sumnjamo da će Apple imati prigovor na to zaobilazno rešenje.

- Marketing -

Vreme najave Spotify-a verovatno nije slučajno, ali već mesecima se priča o moguće lansiranju usluge za podkast programe zasnovane na pretplati koja ne uključuje pristup svojoj premium muzičkoj paltformi. Za mesečnu naknadu, dobićete pristup pristup originalnim emisijama i ekskluzivnim epizodama. To je navodno detaljno opisano u istraživanju koje je sproveo Spotify . 

- Marketing -

U anketi su spomenuta četiri pretplatnička plana podkasta, koji počinju od 3 dolara, pa do 8 dolara mesečno. Najjeftiniji nivo bi vam omogućio da slušate „ekskluzivne intervjue i epizode“ bez oglasa sa platforme Spotify. Najskuplji nivo omogućio bi vam strimovanje „visokokvalitetnog originalnog sadržaja“ i rani pristup epizodama bez oglasa sa platforme Spotify. 

Spotify takođe ulaže u podcasting tokom poslednje dve godine, poput kupovine proizvođača podcasta kao što su Gimlet, Parcast i The Ringer. Takođe su potpisali ugovore sa Michelle Obam-om, Kim Kardashian West i Joe Rogan-om.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.