img 1730

Sa iOS 15, iPhone ostaje ispred Android-a na polju privatnosti

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 68 pregleda
2 min. čitanja
Foto: Google

Ljubitelji Androida vole da se šale kako Apple uvodi funkcije na iPhone dugo nakon što su dostupne na drugim platformama. Međutim, postoji jedno područje u kojem je iOS čvrsto ispred Androida, a jaz se samo povećava. Govorimo o privatnosti.

- Humanitarna inicijativa -

Privatnost već neko vreme zabrinjava pametne telefone, a Apple vodi borbu protiv praćenja. Nove kontrole praćenja aplikacija u iOS-u 14.5 prilično su uznemirile kompanije kao što je Facebook. To je dobar znak da Apple radi nešto dobro.

- Marketing -

Mnogo novih iOS funkcija privatnosti ima veze sa „dozvolama“. Aplikaciji treba dodeliti „dozvolu“ za obavljanje stvari poput pristupa vašoj lokaciji, upotrebe mikrofona i još mnogo toga. Android je jako napredovao u načinu na koji omogućava aplikacijama da traže dozvolu, ali iOS nastavlja da ide iznad.

- Marketing -

Dozvole za lokaciju velika su oblast u kojoj je Apple zaista podstakao Google da poboljša privatnost u Androidu. iOS 13 je doneo nekoliko novih opcija dozvola za lokaciju, uključujući mogućnost ograničavanja aplikacije da koristi vašu lokaciju samo jednom ili samo kada je aktivno koristite.

Apple i Google su zapravo bili na istoj stranii sa ovom funkcijom. Android 11 i iOS 13 su objavljeni otprilike u isto vreme i oba su uključivala nove opcije dozvole za lokaciju.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.