Punjenje mobilnog u kolima može skupo da košta!

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 94 pregleda
2 min. čitanja

U trenucima kada smo daleko od kuće ili posla, a baterija je na izmaku, najčešće se okrećemo mobilnim punjačima, a neretko i onima u automobilu. Postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo da obratimo pažnju kada koristimo mobilno punjenje, a posebno iPhone modela u kolima.

- Humanitarna inicijativa -

Stručnjaci portala LaptopUnboxed tvrde da punjenje mobilnim punjačem, koji se koristi u automobilu (i ima ulaz za upaljač), nije dobro iz nekoliko razloga.

- Marketing -

Mogući problemi

Pre svega, povoljni punjači koji ima najveći broj korisnika, i svuda se prodaju, nemaju dovoljno sofisticiranu opremu. Takvi punjači ne garantuju jednak nivo isporučene struje i peglanje drugih “neravnina” tokom prenosa energije od upaljača do telefona.

- Marketing -

Ovo u pojedinim slučajevima može da dovede do oštećenja – matične ploče, konektora punjača, baterije, pa i da izazove pregrevanje telefona. Posebno su osetljivi iPhone telefoni na punjenje u četvorotočkašima.

Sertifikovani punjač

Ukoliko punjač, povezan kroz upaljač, ne isporučuje dovoljno struje i to može negativno da utiče na različite načine.

Ovo je često slučaj s USB utičnicama u kolima, koje nemaju dovoljno energije da dopreme do telefona, kako bi se napunio na adekvatan način.

Rešenje je kupovina sertifikovanog i originalnog punjača proizvođača telefona, izrađenog posebno za automobil. Na taj način, rešiće se najveći broj problema, ali stručnjaci i tada savetuju upotrebu samo u najvećoj nuždi.

- Marketing -
https://www.youtube.com/watch?v=65JrtwtTOdc&t=21s
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.