Problem „ružičastog ekrana“ iPhone 13

Avatar
76 pregleda
2 min. čitanja

Problem sa takozvanim „ružičastim ekranom“ pogađa mali broj iPhone 13 jedinica, sa ekranom jarkih boja i kvarovima koji Apple timovi za podršku smatraju softverskim, a ne hardverskim problemom.

- Humanitarna inicijativa -

Ubrzo nakon izlaska iPhone 13 i iPhone 13 Pro linija krajem 2021., mali broj korisnika naišao je na frustrirajuću situaciju sa svojim pametnim telefon. Njihovi iPhone uređaji bi se zaključali i prikazali ružičasti ekran.

- Marketing -

Objave na Appleovom forumu za podršku nude mnoge primere ovog fenomena, s opštim simptomima ružičastog ekrana, zamrzavanjem i rušenjem. Nema naznaka šta to konkretno uzrokuje korisnicima, ali je naizgled popravljiva situacija.

- Marketing -

Neki korisnici navode da resetovanje postavki iPhone-a otklanja problem, dok drugi kažu da su kontaktirali Apple i zamenili svoje telefone za zamenu.

Prema izveštaju MyDrivers-a o kineskim korisnicima koji su naišli na problem, čini se da je Apple svestan postojanja problema. Rečeno je da je predstavnik korisničke službe rekao potrošaču da tim nije primio „relevantna obaveštenja“ da je u pitanju hardverski problem, već je umesto toga rekao da je u pitanju sistemski problem.

Tvrdnja da se radi o softverskom problemu, a ne hardverskom, prilično je uverljiva. Neke fotografije i snimci ekrana jarko ružičastog ekrana pokazuju da su ikone poput signala i indikatora baterije bele kao i obično, dok bi i na njih najverovatnije uticao hardverski problem.

Savet pogođenim korisnicima je da naprave sigurnosnu kopiju svojih podataka, a zatim ili resetuju ili ažuriraju iOS na najnoviju verziju. Ako se problem nastavi javljati, tada može biti garantovana popravka hardvera.

- Marketing -

Za buduća dešavanja iz sveta Apple-a nas zapratite na portalu iStyler.net kao i na community.istyler.net ili na društvenim mrežama FacebookInstagramtwitter kao i na youtube.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov