google photos

Podsetnik: Od sutra, Google Photos servis više nije besplatan

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 51 pregleda
3 min. čitanja
Foto: How-To Geek

Kao što je kompanija Google navela, u novembru 2020.godine i o tome obavestila svoje korisnike, od sutra – 1.juna 2021.godine, popularni servis za cloud skladištenje fotografija „Google Photos“ više nije besplatan – barem za one korisnike kojima je neophodno više od osnovnih i besplatnih 15GB prostora, čak i za fotografije sa smanjenim kvalitetom.

- Humanitarna inicijativa -

Zbog ovoga će profesionalni fotografi i zaljubljenici za fotografiju, već sutra morati da pronađu pravu alternativu ovome ili da priušte sebi neki od plaćenih planova Google One servisa.

- Marketing -

Fotografije koje su već otpremljene u Google fotografije neće se računati u ograničenja skladišnog prostora – ali se takođe neće zadržati u visokoj rezoluciji. Samo slike otpremljene posle 1. juna 2021. računaće se u ograničenje od 15 GB koje dolazi sa svakim Google nalogom ili u dodatni prostor za skladištenje kupljen preko Google One-a.

- Marketing -

Kompanija ističe da se skladišni prostor na Google nalogu deli na Google disku, Gmail-u i Google slikama. Praktično, to znači da će se novoobnovljene fotografije „boriti“ za prostor sa prilozima e-pošte i bilo kojim dokumentima uskladištenim na Google disku.

Međutim, postoji izuzetak od pravila. Korisnici Google Pikela jedini neće morati da brinu zbog promene. Svi visokokvalitetni video zapisi i fotografije otpremljeni sa Google Pikel pametnog telefona i dalje će biti izuzeti.

Google predlaže da korisnici kojima treba više prostora mogu razmisliti o kupovini dodatnog prostora za skladištenje putem Google One-a, gde planovi počinju od 1,99 dolara mesečno za 100 gigabajta prostora za skladištenje.

Oni koji imaju Apple ID mogu razmotriti mogućnost izrade rezervnih kopija svojih slika putem iCloud-a. Za 0,99 dolara mesečno korisnici mogu dobiti 50 GB prostora za skladištenje koji se sinhronizuje na svim Apple uređajima. Za 2,99 dolara mesečno korisnici mogu dobiti 200 GB prostora za skladištenje. Za one koji imaju zaista veliku količinu rezervnih kopija, nivo od 9,99 dolara mesečno nudi 2TB prostora za skladištenje.

- Marketing -
image 11
Google One: Ponuda

Pretplatnici Apple One mogu dodatno proširiti svoj limit, kupovinom Apple One Premier plana i dodatnih 2TB prostora za skladištenje, koji košta 34,94 USD mesečno, uključuju 4TB prostora za skladištenje i isporučuju se sa Apple Music Famili, Apple TV +, Apple Arcade, Apple Nevs +, i Apple Fitness +.

image 10
Apple one: Ponuda
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči:
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.