iphone 12

Počela proizvodnja 120Hz ProMotion ekrana za iPhone 13

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 47 pregleda
2 min. čitanja
Foto: AppInsider

Samsung Display i LG Display su počeli da proizvode OLED panele za „iPhone 13„, a kako se navodi, Samsung će proizvoditi 120Hz ProMotion displeje za Pro modele.

- Humanitarna inicijativa -

Uoči jesenjeg predstavljanja novih iPhone modela, članice Appleovog lanca snabdevanja pojačavaju proizvodnju kako bi zadovoljili očekivano visok nivo porudžbina u narednih nekoliko meseci. U slučaju displeja, čini se da je proizvodnja počela ranije nego što se očekivalo.

- Marketing -

Samsung ekrani u Pro modelima

Samsung Display i LG Display se vraćaju kao proizvođači displej panela za „iPhone 13“, i počeli su proizvodnju potrebnih OLED panela, piše The Elec. Do ovoga dolazi otprilike mesec dana ranije od Appleovih rasporeda proizvodnje za iPhone 12– mada su rasporedi u to vreme kasnili zbog pandemije COVID-19.

- Marketing -

Izvori izveštaja tvrde da je Samsung započeo proizvodnju polovinom maja, dok je LG počeo svoju proizvodnju komponenti kasnije tokom meseca.

Samsung je, kako se navodi, jedini snabdevač nisko-temperaturnih polikristalnih (LTPO) tankih filmskih tranzistora (TFT) OLED panela za Apple, za koje se šuška da će se koristiti u Pro modelima, LPTO displeji će podržati 120Hz učestalost osvežavanja, što će omogućiti funkciju proMotion o kojoj se dugo govorilo.

Za ne pro-Pro modele, Apple će nastaviti da koristi nisko-temperaturne polikristalne silikonske (LTPS) TFT OLED panele, koje isporučuje LG Display.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.