Opcija koja prati i beleži svaki Vaš korak

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 84 pregleda
2 min. čitanja
Foto: Macworld

Nije reč o „običnim“ uslugama koje koriste trenutnu lokaciju korisnika niti o eksternim aplikacijama koje imaju mogućnost da prate Vaše kretanje, već o posebnoj iPhone-ovoj aplikaciji koja prati „Značajne lokacije“ korisnika.

- Humanitarna inicijativa -

Ova opcija na Vašem iPhone telefonu ima sasvim drugu namenu u odnosu na priče o praćenju i uhođenju korisnika jabuke, a pojavom AirTag uređaja na našem tržištu, ova opcija će dobiti na još većem značaju.

- Marketing -

Evo kako da pristupite podacima o svim lokacijama na kojima ste bili:

  1. Otvorite podešavanja (Settings),
  2. Otvorite opciju „Privatnost“ (Privacy),
  3. Izaberite „Lokacijske usluge“ (Location Services),
  4. Izaberite „Sistemske usluge“ (System Services),
  5. Skrolujte dok ne dođete do opcije „Značajne lokacije“ (Significant Locations), pa kliknite na nju.

Nakon što unesete svoju lozinku ili otvorite telefon pomoću FaceID-ja, videćete spisak svih lokacije koje ste posećivali. Možda vam se neke učine malo čudne, ali to je zbog toga što lokacije nisu uvek baš najpreciznije.

- Marketing -

Kada kliknete na neku od lokacija, otvoriće se stranica sa više detalja, uključujući mapu koja pokazuje lokaciju. A sve lokacije je moguće isključuti da se više ne bi prikazivale, odnosno da ne bi bile sačuvane u telefonu.

To ćete uraditi tako što ćete prvo kliknuti na ime lokacije, a zatim na opciju „Edit“ u gornjem desnom uglu. Da biste uklonili lokaciju, kliknite na crveni krug koji će se kraj njenog imena pojaviti i uklonite je.

Ako želite potpuno da isključite opciju „Značajne lokacije“, na vrhu stranice sa spiskom lokacija kliknite na zeleni taster u desnom uglu, ali u tom slučaju morate znati da postoji mogućnost delimičnog ili potpunog gubljenja funkcionalnosti nekih funkcija vezanih za geotargetiranje na uređaju.

Da li ste znali za ovu opciju? Pišite nam na društvenim mrežama ili u komentarima nakon ovog naslova…

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.