Netflix i zvanično ukinuo deljenje lozinki

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 24 pregleda
2 min. čitanja

Već se neko vreme priča o tome da je Netflix odlučio da stane na put onima koji naloge dele s rođacima, prijateljima i komšijama, a odluka je sada i zvanična. Kraj jedne ere.

- Humanitarna inicijativa -

Netflix je još 2022. počeo da primenjuje ovu strategiju na Kostariki, u Čileu i Peruu, a ideja je bila jednostavna – vlasnicima se dodatno naplaćivalo u slučaju da su poželeli da svojim nalozima priključe i druge korisnike koji ne žive u istom domaćinstvu. Suma nije bila velika – između dva i tri dolara, u zavisnosti od oblasti.

- Marketing -

U zemljama u kojima se testirala nova funkcija ipak nije bilo značajnijeg napretka, između ostalog i zbog toga što korisnici u isto domaćinstvo ubrajaju sve članove porodice, čak i one koji ne žive pod istim krovom. Zbog ove zabune su stigle brojne pritužbe, pa su se mnogi žalili da im se dodatna suma naplaćuje čak i kad nalog koriste članovi porodice.

- Marketing -

Od plana se ipak nije odustalo, pa je red došao i na Sjedinjene Američke Države. Nakon što je početkom 2023. godine ista sudbina zadesila Kanadu, Novi Zeland, Španiju i Portugal kompanija je objavila da su rezultati više nego dobri, što znači da se potez odrazio na prihode. Sasvim je sigurno da će sprečavanje deljenja naloga uskoro uticati na korisnike iz svih delova sveta.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.