Na vreme sačuvajte fotografije i video snimke ili će ih Google izbrisati

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 64 pregleda
3 min. čitanja
Foto: How-To Geek

Proverite koliko vam je prostora preostalo, mi smo vam izdvojili besplatne alternative za vas!

- Humanitarna inicijativa -

Aplikacija Google Photos je zaista jedna od najboljih usluga kompanije Google, a ona postoji još od 2015. godine i nudi neograničeno besplatno skladištenje fotografija, čak i onih slika visokog kvaliteta, ali to više neće biti slučaj. Ta promena je najavljena još u novembru prošle godine, a sada besplatna opcija dolazi kraju!

- Marketing -

Počev od 1. juna, Google Photos će naplaćivati ukoliko imate više od 15 gigabajta ispunjene memorije. Drugim rečima, nije ni bitno kakav je kvalitet fotografije ili snimka koje otpremite na Google Photos, taj sadržaj će se računati na vašoj Google One memoriji, a da biste nastavili da otpremate (upload) i dalje, moraćete da platite!

- Marketing -

Treba napomenuti da sve podatke koje ste otpremili pre početka juna se neće računati u limit od 15 gigabajta, ističe DigitalTrend, jedino će se računati sadržaj koji otpremite od početka ove promene. U zvaničnom blogu se napominje da će se korisnicima, koji prekorače limit od 15 GB ukupno, slike i video brisati nakon dve godine. Ovo bi trebalo da znači da imate vremena do 1. juna 2023. godine da svoje stare slike i video snimke preuzmete i snimite na nekom sigurnom mestu – sačuvane od zaborava.

Pozdravljamo takav potez jer se korisnici neće naći u škripcu jednom kada novi limit stupi na snagu, te će imati dovoljno vremena da odluče da li će platiti za dodatni prostor. Proverite koliko Vam je dostupnog prostora ostalo na raspolaganju.

Kako napominje ta kompanija, mnogi korisnici neće imati potrebu da plate za dodatni prostor, razlog za to je što 80% korisnika neće napuniti 15 gigabajta bar u naredne tri godine, makar tako tvrdi Google.

Google photos je besplatan još

Google Photos je deo Google One cloud ekosistema kog sačinjavaju i ostale usluge kao što su Google Drive, Gmail, itd… Ukoliko se kojim slučajem odlučite za Google One, ova usluga nudi i besplatan VPN servis za Android uređaje ukoliko se pretplatite na dva ili više terabajta cloud memorije.

- Marketing -

Cena Google One je slična mnogim takvim uslugama, za dva dolara mesečno se može nabaviti 100 GB memorije, za tri dolara 200 GB, za deset dolara do dva TB i za 150 dolara korisnik dobija 30 TB.

Evo i alternativa koje možete uzeti u razmatranje, ukoliko Vam 15 GB ukupnog Google One prostora nije dovoljno.

Naziv servisa / uslugeMemorijaCena/period
Yandex DiskDo 10 GB 1Besplatno
MegaDo 50 GB 1Besplatno
OneDriveDo 15 GB 1Besplatno
BoxDo 10 GB 1Besplatno
1 – Ukupan memorijski prostor dostupan za skladištenje podataka, nije namenjen niti rezervisan samo za fotografije
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči:
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.