Microsoft uvodi iCloud integraciju na Windows 11 i Apple Music na Xbox

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 9 pregleda
4 min. čitanja

Jesen je vreme za najrazličitije događaje tehnoloških giganata. Nakon kompanija kao što su Google, Meta, Samsung, Apple, Xiaomi i mnoge druge, Microsoft je u sredu predstavio svoju novu liniju Surface proizvoda.

- Humanitarna inicijativa -

Surface tableti su predstavljeni 2012. godine, a od juče porodica je bogatija za nove uređaje: Surface Pro tablet, Surface Laptop, Surface Studio desktop i još nekoliko drugih.

- Marketing -

Okosnicu čine Surface Pro 9, Surface Laptop 5 i Surface Studio 2 Plus all-in-one, a najavljeni su i novi alati za produktivnost, uključujući i Designer aplikaciju koja se oslanja na veštačku inteligenciju, ali i dalje povezivanje sa Apple ekosistemom uključujući podršku za iCloud photos na Windows 11 i Apple Music na Xbox konzolama. Nekoliko novih dodataka za poboljšanje hibridnih sastanaka je takođe predstavljeno, uključujući audio dok i kontroler za prezentacije za Microsoft Teams.

- Marketing -

Microsoft Surface Pro 9 and Pro 9 with 5G

Većina Surface Pro modela imala je prepoznatljiv dizajn, sa ponekom malom izmenom tu i tamo, kada su u pitanju dizajn, funkcionalnost i karakteristike. Surface Pro 9 ne prekida taj lanac, već dodaje nove CPU opcije i nove boje. Tako je najveća promena to što se Surface Pro koji pokreće Intel i Surface Pro X koji pokreće ARM kombinuju u jednu liniju proizvoda.

MicrosoftSurfacePro9.jpg

Prve dve Surface Pro X generacije koristile su čipove pod nazivom SK 1 i SK 2, respektivno, a sada, ARM verzija novog Surface Pro 9 koristi čip koji se zove SK 3. Dok je Surface Pro X linija bila ograničena na 4G mrežu, nova verzija, nazvana Surface Pro 9 sa 5G, konačno dodaje 5G podršku.

Intel verzija Surface Pro-a je ograničena samo na Wi-Fi, ali ima nove Intel procesore 12. generacije za bolje performanse.

Microsoft Surface Laptop 5 i Surface Studio 2 Plus

Novi Surface Laptop 5 je veoma sličan prošlom modelu. Dostupni u veličinama od 13,5 i 15 inča, laptop računari sa ekranom osetljivim na dodir dobijaju nadogradnju procesora sa Intel Core čipova sa 11. na 12. generaciju, što bi barem trebalo da pruži bolje performanse i malo bolje trajanje baterije. Laptopovi će imati i bržu DDR5 memoriju, a USB-C portovi će podržavati Thunderbolt 4.

- Marketing -
MicrosoftSurfaceLaptop5Gear.jpg

Surface Studio 2 Plus se vraća iz mrtvih, jer je poslednji model predstavljen pre četiri godine. „Plus“ nazivu novog modela se odnosi na nadogradnje na novije CPU-ove, GPU-ove, portove i bežične mreže. Poznati po izuzetnim ekranima, ove godine Surface Studio 2 ima 28-inčni monitor osetljiv na pritisak, sa preciznim bojama i sistemom pozicioniranja koji pruža odličnu fleksibilnost u radu.

MicrosoftStudio2Gear.jpg

iCloud photos na Windows 11 i Apple Music na Xbox

Korisnici Windows OS-a i Xbox konzola sa Apple uređajima i uslugama mogli bi da cene nekoliko novih pogodnosti. Uskoro će Apple-ova iCloud mreža za fotografije raditi sa ažuriranom Microsoft Photos aplikacijom koja je u fazi testiranja, a Apple je nedavno objacio Apple Music aplikaciju koja radi na Xbox konzolama.

Prethodni sporazumi između dve kompanije doneli su Apple TV na Xbox (nebitno za Srbiju), kao i kontakte i sinhronizaciju kalendara sa Windows operativnim sistemom (bitno za Srbiju).

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.