Microsoft ukida SwiftKey za iOS od 5.oktobra

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 12 pregleda
2 min. čitanja

Microsoft prekida podršku za svoju SwiftKey prediktivnu tastaturu za iPhone i aplikacija će sledeće nedelje biti skinuta sa App Store-a, potvrdila je kompanija u sredu.

- Humanitarna inicijativa -

Odgovarajući na zahtev ZDNet-ove Meri Džo Foli za više informacija nakon nedostatka ažuriranja aplikacije više od godinu dana, direktor za upravljanje proizvodima u SwiftKey-ju, Chris Wolfe, dao je sledeću izjavu:

- Marketing -

„Od 5. oktobra će se podrška za SwiftKey iOS završiti i ona će biti delistovana sa Apple App Store prodavnice. Microsoft će nastaviti da podržava SwiftKey Android, kao i osnovnu tehnologiju koja napaja Windows tastaturu na ekranu osetljivom na dodir. Za one kupce koji imaju instaliran SwiftKey na iOS-u, on će nastaviti da radi sve dok se ručno ne deinstalira ili korisnik ne dobije novi uređaj. Molimo vas da Support.SwiftKey.com za više informacija.“

Chris Wolfe, SwiftKey

Microsoft nije dao razlog za svoju odluku da ubije aplikaciju, ali Foli spekuliše da je ona možda povezana sa Appleovom politikom o tome da se programerima odobri pristup određenim delovima njegovog softvera, pošto ako odluči da to ne uradi, „ne postoji lak ili dobar način da se napravi proizvod kome je potrebna integracija da bi funkcionisao“.

- Marketing -

Microsoft je preuzeo SwiftKey 2016. Microsoft je tada saopštio da je tastatura korišćena na više od 300 miliona Android i iOS uređaja. Aplikacija koristi algoritam za obradu prirodnog jezika koji pomaže korisnicima da brže kucaju tako što predviđaju šta će sledeće otkucati.

Microsoft planira da nastavi da podržava SwiftKey na Androidu u doglednoj budućnosti.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.